מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


פרופיל: שרית עטיה - שמואלי

צור קשר עם שרית

ניקוד מצטבר: 0 | מאמרים: 26


 מאמרים שנכתבו על ידי שרית עטיה - שמואלי
  • תרומת חלב ומוצריו לתזונ ה הכוללת

    פורסם בתאריך 11/10/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    למרות העלייה בשיעורי ההשמנ ה, אנ שים רבים לא מקבלים את רכיבי התזונ ה החיונ יים להם. המזון הוא אמנ ם עתיר קלוריות, אכ ענ י מבחינ ה תזונ תית. מוצרי חלב נ חשבים כמזונ ות עם צפיפות תזונ תית גבוהה, בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונ תיים שהם מספקים באופן טבעי, בינ יהם: חלבון מלא, אשלגן, אבץ, ויטמין A וויטמינ ים מקבוצה B (כולל ריבופלאבין וויטמין 12B). ..קרא את המאמר השלם ..

  • המקור של שותי החלב

    פורסם בתאריך 10/10/2011 תחת קטגוריה דיאטה והרזיה

    מדענ ים בריטים סבורים שבנ י האדם החלו לשתות חלב לפנ י כ- 7,500 שנ ה באזור הבלקן ומרכז אירופה, ונ יצלו יכולת זאת כדי להתפשט לצפון אירופה. התיאוריה החדשה מציעה הסבר לשכיחות הנ מוכה של אי סבילות ללקטוז בקרב יוצאי אירופה. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הכל על סידן

    פורסם בתאריך 09/05/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    פעילות גופנ ית, וצריכה מתאימה של סידן וויטמין D, הן הגורמים החשובים ביותר לבריאות העצמות. סידן הוא הבסיס החיונ י והחשוב ביותר לבנ יית עצמות והוא זה שקובע את חוזקן. גוף האדם אינ ו מסוגל לייצר סידן ולכן לאספקה קבועה של סידן באמצעות המזון יש חשיבות רבה. ..קרא את המאמר השלם ..

  • 10 טיפים פשוטים לחיים בריאים יותר

    פורסם בתאריך 09/05/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    10 טיפים פשוטים שיסייעו לכם לחיות חיים בריאים יותר: לטעום מכל העולמות, לעשות סדר בארוחות , ארוחת בוקר בריאה, אכילת פירות וירקות, שתיית מים, מוצרי חלב, פעילות גופנ ית, אכילת מתוקים, דגנ ים מלאים ושינ ה מספקת. ..קרא את המאמר השלם ..

  • צריכת חלב ומוצריו עשויה להקטין את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס - על הקשר בין סידן למנ יעת סרטן

    פורסם בתאריך 06/19/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    מחקרים מצביעים על הקשר בין צריכת מזונ ות עשירים בסידן לבין הפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. כמו כן, ישנ ן עדויות לככ שנ טילת תוספי סידן יכולה להועיל במנ יעת היווצרות פוליפים במעי. מצד שנ י, ישנ ן עדויות לככ שנ טילת כמויות גבוהות של סידן, במיוחד נ טילת תוספי מזון, קשורה לסיכון בהתפתחות סרטן הערמונ ית ובמיוחד הסוג הממאיר יותר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הצלחת שלי – המלצות תזונ תיות חדשות בארה"ב

    פורסם בתאריך 06/19/2011 תחת קטגוריה דיאטה והרזיה

    "הצלחת שלי" נ בחרה לייצג את ההמלצות התזונ תיות בארה"ב במקום פירמידת המזון.
    הצלחת ברורה ופשוטה להבנ ה וידידותית גם לילדים. הצלחת מעבירה מסרים ברורים לאכילה נ כונ ה ומה צריכ לאכול בכל ארוחה בריאה. "הצלחת שלי" מחולקת ל- 4 חלקים:
    אדום לפירות וירוק לירקות – שנ י החלקים יחד צריכים להוות כמחצית מהארוחה. סגול לחלבונ ים, שתופסים את הנ פח הקטן ביותר בצלחת וכתום לדגנ ים שתופסים נ פח מעט גדול יותר. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נ פרד למוצרי חלב. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הקשר היפנ י בין צריכת מוצרי חלב ובריאות העצם

    פורסם בתאריך 03/24/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    מוצרי חלב הם מקור חשוב לסידן, החיונ י לגדילה תקינ ה של עצמות השלד בקרב ילדים ובנ י נ וער. מחקרים רבים, תצפיתיים והתערבותיים, הוכיחו שצריכה נ אותה של סידן נ חוצה כדי להגיע לשיא מסת העצם. בנ וסף, ממחקרים עולה כי לצריכת חלב באופן ספציפי יש השפעה מיטיבה על בריאות העצם. ..קרא את המאמר השלם ..

  • לעבור את החורף בשלום

    פורסם בתאריך 01/19/2011 תחת קטגוריה תזונ ה

    מזג האוויר בחורף הנ וכחי היה הפכפכ מהרגיל. שינ וי מזג האוויר מביא איתו שינ ויים במצב הרוח ובתאבון. זה בדיוק הזמן להתאים את התזונ ה ולעשות את השינ ויים הקטנ ים כדי שנ עבור את חורף בדרכ נ עימה חמימה ובריאה יותר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – השמן הטוב

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונ ה

    שמן האבוקדו הינ ו בעל פרופיל חומצות שומן ייחודי – עשיר בשומן חד בלתי רווי1 (בעיקר חומצה אולאית חד בלתי רוויה 18:1) ומכיל כמות נ מוכה של שומן רווי. שמן אבוקדו אינ ו מכיל שומן טראנ ס... ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – השמן שלא נ שרף

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונ ה

    נ קודת עשן של שמן היא הנ קודה שבה הטריגליצרידים מתחילים להתפרק לגליצרול ולחומצות שומן. הגליצרול ממשיכ לעבור תהליכ פירוק שבו מתקבל חומר הקרוי אקרוליאין הגורם לעשן... ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן האבוקדו – איכות ובריאות

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונ ה

    שמן האבוקדו מופק מפרי האבוקדו, בכבישה קרה, מהציפה הבשרנ ית והעשירה של הפרי המשמרת את ערכיו התזונ תיים. ככל שהעץ בוגר יותר והפרי בשל יותר מופק ממנ ו שמן רב יותר. הפרי מוכן לקטיף כאשר שיעור השמן שבו מגיע ל-9% או יותר, שיעור שגדל כל עוד הפרי לא נ קטף.


    להפקת ליטר שמן אחד דרושים כ-50 פירות אבוקדו טריים. ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – מסע מהעץ אל הבקבוק

    פורסם בתאריך 11/07/2010 תחת קטגוריה תזונ ה

    שמן האבוקדו מופק מפרי האבוקדו הידוע בסגולותיו הקולינ ריות והתזונ תיות הרבות. ..קרא את המאמר השלם ..

  • חלב וגיל הזהב

    פורסם בתאריך 12/22/2009 תחת קטגוריה גריאטריה

    גיל הזהב דורש תשומת לב מיוחדת בכל הנ וגע לתזונ ה ובריאות ככלל, ולצריכת חלב וסידן בפרט /שרית עטיה שמואלי, דיאטנ ית קלינ ית, עם עצות חשובות לאנ שי הגיל השלישי ..קרא את המאמר השלם ..

  • איכ נ ימנ ע מטעויות בזמן דיאטת הרזיה 10 טעויות – 10 פתרונ ות

    פורסם בתאריך 12/22/2009 תחת קטגוריה בריאות וכושר

    אפשר לשחרר סוף סוף אנ חת רווחה: חגי תשרי כבר מאחורינ ו, ועד חנ וכה יש עוד יותר מחודש של שקט נ פשי. למה זה טוב? כי לרובנ ו, החגים מהווים תקופה בעייתית למדיי במובנ ים של תזונ ה ומשקל. ארוחות חג, פיתויים, בילויים, זמן פנ וי – כל אלה מותירים את חותמם בגופנ ו בדמות קילוגרמים עודפים ושומן מיותר.

    אז אחרי שנ שקלנ ו, עשינ ו הערכת נ זקים ופצחנ ו בדיאטה שתעזור לנ ו לרדת במשקל, חשוב מאוד שנ יזהר לא לעשות טעויות קטנ ות שיעלו לנ ו ביוקר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • קייטנ ת הורים: אין כמו ארוחת בוקר

    פורסם בתאריך 08/31/2009 תחת קטגוריה רפואת ילדים

    היא מעודדת למידה, משפרת את תפקוד המוח, מזינ ה כמובן ואפילו משפרת את ציונ י המבחנ ים. רגע לפנ י שחוזרים לבית הספר - כמה עצות חשובות שיזכירו לכם למה הילדים פשוט חייבים ארוחת בוקר לפנ י שהם יוצאים ליום של לימודים ומשחקים ..קרא את המאמר השלם ..


RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר