שלום, אורח
קטגוריות
גמילה מגלוטן וסוכרים- דרכ חיים לאכילה × כו× ה כבר 25 ש× ים!
האם קרה לכ שפתחת חבילת שוקולד והייתה לכ תוכ× ית לאכול שתיים-שלוש קוביות... ומצאת את עצמכ אוכל/ת חצי חבילה ויותר?
× ראה שאת/ה מכור/ה.
אם רק מהריח של הבורקס החם והמהביל את/ה מרגיש דחף לאכול עוד אחד ועוד אחד
× ראה שאת/ה מכור/ה
אם לקחת כיכר לחם ופרסת לכ פרוסה וחזרת לכיכר אחרי כמה דקות לעוד פרוסה וחזרת ומצאת את עצמכ פורס/ת עוד שתיים, כי חבל להוציא את הסכין שוב ושוב...
× ראה שאת/ה מכור/ה למתוקים, בצקים ולחומרים המכילים גלוטן וסוכר.
הפתרון הוא גמילה!
בעבר טיפל× ו על מ× ת לתת מע× ה לחולי סכרת, צליאק, לחץ דם גבוה ופתרון לכולסטרול.
א× שים שטופלו דיווחו שוב ושוב על שיפור מדהים, חלק קראו לזה × ס רפואי... ואז ראי× ו שזה טוב לכולם.
ה× ה × יסוי: במשכ שלושה ימים, לא לגעת: לא בסוכר ולא בכל מוצר המכיל גלוטן!
במוצרים מוגמרים באריזה: בהרכב התזו× תי יש לבדוק שהמוצר אי× ו מכיל פחמימות בריכוז העולה על 10 גר' לכל 100 גר'.
מאוד חשוב- אפילו לא ביס אחד ובמקום אלו לאכול אוכל "אמיתי" ובריא: ירקות, עופות, פירות, דגים וקט× יות- וחשוב מאוד ללא הגבלה ולא להיות רעבים. להחזיק מים באיכות גבוהה קרוב אליכ- בשולחן העבודה, ברכב, בסלון ולשתות הרבה מים- לפחות 10 כוסות ליום. תוכ מספר ימים תתגלה הפתעה, תחושת ער× ות, שיפור בריכוז, אפילו שיפור במצב הרוח.
על הטיפול
הטיפול במכון אברהמסון מפחית את הדחף לאכילת מוצרים שמכילים גלוטן וסוכרים, בצקים ומתוקים- לחם, עוגות, שוקולדים, עוגיות, פיצות וכד'.
לאחר הטיפול × יתן לאכול ללא הגבלה- בשר, דגים, ירקות, קט× יות, גבי× ות, פירות ועוד.
א× רגטית, כבר מספר ימים אחרי הטיפול מרגישים יותר ער× יים ומרוכזים, זקוקים לפחות שעות שי× ה ויש המדווחים על שיפור בהרגשה הכללית ובמצב ברוח.
הטיפול טבעי לחלוטין, אין בו לא מחטים, לא זריקות ולא כדורים. אוכלים בריא ומרגישים × פלא.
על הגלוטן:
גלוטן הוא חלבון שמצוי בחיטה, שעורה, שיבולת שועל ושיפון. זהו מרכיב חדש יחסית בתזו× ת ב× י-האדם, שהחלו לגדל חיטה רק לפ× י כעשרת אלפים ש× ים. אם תיקחו קמח ומים תערבבו ותלושו אותם, תייצרו דבק × גרים. ואם תעשו את אותו דבר ותכ× יסו לת× ור, יצא לכם דבק אפוי או באידיש- בייגלה. משתמשים בגלוטן גם כדבק מעטפות וקרמים קוסמטיים וגם במאפים, עוגות, חטיפים, רטבים לסלטים, ממתקים וגלידות.
בגוף האדם הגלוטן יוצר שכבת דבק ש× דבקת לאורכ דפ× ות המעי ואכילתו פוגעת במעי הדק ומשבשת את ספיגת המזון בגוף והוא אחראי לשורה ארוכה של תחלואים: × פיחויות, פריחה בעור, אי-פוריות ועד דיכאון, חרדה, גזים ועוד. גלוטן ידוע כמרכיב תזו× תי מזיק, ולא רק לחולי צליאק. על מדפי ח× ויות ובתפריטי מסעדות מופיעים יותר ויותר מוצרים × טולי גלוטן, ובאתרי האי× טר× ט העוסקים ברפואה אלטר× טיבית × פוצות אזהרות על × זקי החלבון הזה.
על הסוכר:
סוכר לבן הוא לא מזון אלא חומר כימי. הסוכר מכיל חמצן, פחמן ומימן ואי× ו מכיל שום מי× רל או ויטמין. ב× וסף לככ, בגלל התגובה החומצתית שלו, הוא גוזל סידן מהגוף. צריכת סוכר לבן, כולם יודעים, גורמת לעששת שי× יים. אף אחד לא רוצה לדמיין מה עושה החומר הזה לאיברי הגוף הפ× ימיים. שי× יים אפשר להבריש ול× סות להסיר מהן את הריקבון. אבל הסוכר הרי לא × שאר בפה. לכן האיברים הפ× ימיים של× ו מופקרים להירקב עם הסוכר.
כל שיטת התזו× ה הבריאה פוסלת את הסוכר, כל הגישות האלטר× טיביות לריפוי מזהירות מפ× יו. מרפאים רבים טוע× ים שסוכר לא סתם מסוכן לבריאות, אלא גורם ללבלוב ושגשוג של תאים סרט× יים ושצריכתו אחראית במידה רבה ליצור אי× סולין בגוף ולתמורות חדות ברמת הסוכר בדם, הגורם לתופעות של דיכאון, חרדות, חוסר קשב והיפראקטיביות.
הגוף מקבל רק את הפחמימות הטובות, הוא מתחיל בתהליכ שריפת שומ× ים ואז יורדים במשקל. המטופלים מגלים עולם שלם של יתרו× ות: חיים בריאים, ער× יים ושמחים יותר ללא גלוטן וסוכרים.
א× שים מגיעים בכדי לרזות ו× שארים בגלל ההרגשה.
הבחירה שלכ בדרכ חיים ללא גלוטן וסוכר מתחילה כי מישהו המליץ לכ, וממשיכה כי לא מוותרים על ההרגשה.
מידע חשוב לגבי סוכר וגלוטן:
מהו סוכר:
סוכר הוא הממתיק ה× פוץ והזול ביותר בתעשייה שסיים את התהליכ המלא של הזיקוק ככ שלא × ותרו בו וויטמי× י B או כל מרכיב טבעי. למעשה הוא "קלוריה ריקה" המספקת לגוף א× רגיה טהורה עם 0 ערכים תזו× תיים.
ב× וסף יש סוכר: גולמי (טבעי), חום, מפירות, מע× בים, מתירס , מסלק ויש אלכוהול.
קיים סוכר חד-סוכרי (Monosaccharide), סוכר דו-סוכרי (Disaccharides) וסוכר רב-סוכרי (Polysaccharide).
סוגי הסוכר:
סוכר ע× בים – כי× וי לגלוקוז (וגם דקסטרוז), בפועל – סוכר הע× בים התעשייתי זהה ב-99% לגלוקוז. מורכב מיחידה אחת של סוכר.
סוכר פירות – (פרוקטוז) הסוכר ה× מצא באופן טבעי בפירות. בעל הסיכון הבריאותי ה× מוכ ביותר בקבוצה והמתוק ביותר. כמו הגלוקוז, הוא מורכב מיחידה אחת של סוכר.
מולסה – תרכיז × וזלי סמיכ וכהה המתקבל בשלב הראשו× י של ייצור הסוכר (מק× י סוכר או מסלק סוכר). מכיל כ-50% סוכר לבן. עשיר במרכיבים טבעיים של הסוכר כגון וויטמי× י B.
סוכר ק× ים חום – עשוי מגבישים קט× ים עשיר ביותר (מבין ארבעת סוגי הסוכר החום) בוויטמי× י B ושאר המי× רלים המצויים באופן טבעי בסוכר, אם כי הרבה פחות מהמולסה.
סוכר חום – זהה ברובו לסוכר הלבן (מעל ל-90%). מתקבל בשלבים האחרו× ים של הכ× ת הסוכר. × מכר במספר צורות: סוכר חום כהה, סוכר חום דמררה וסוכר ק× ים אורג× י.
סוכר חום כהה – יש הטוע× ים שהוא סוכר לבן ה× צבע בקרמל או מעורב עם מולסה. בכל אופן, הוא הפחות איכותי מבין השלושה ו× יתן לומר שהוא פשוט סוכר לבן יקר.
סוכר חום דמררה- סוכר לבן שלא סיים את תהליכ הייצור ובו שארית של ויטמין B ומי× רלים.
סוכר לבן- מסלק ומק× ה הסוכר × קרא סוכרוזה (sucrose).
במחצית ש× ות השבעים של המאה שעברה מצאו דרכ זולה להפיק סוכר מתירס, ככ ש× יתן לש× ות את הסוכר שבתירס (fructose) לגלוקוזה, ובהוספת כימיקלים סי× תטיים, הופכת הגלוקוזה לחומר מלאכותי, פרוקטוזה סי× תטית ש× קראת high fructose (סירופ התירס או corn syrup). יש לציין שסוכר פירות (fructose) טבעי, מתעכל בקלות ע"י הגוף. אכילת פירות אי× ה מכבידה על הגוף ואי× ה גורמת לריקון מחס× י המי× רלים בגוף. סוכר בפירות אי× ו גורם להתמכרות! סוכר לבן וסירופ התירס, לעומת זאת, אי× ם יכולים להתעכל בקלות ולמעשה מו× עים עיכול, גורמים להתמכרות ולמספר לא מבוטל של שגיאות ביו-כימיות בגוף.
בהפקת הסוכר הלבן הוצאו כל המי× רלים, הויטמי× ים והא× זימים, ככ ש× שארים רק גבישים לב× ים. סוכר לבן הוא פחמימה פשוטה, תוצר לוואי, חסר חיו× יות, מלאכותי.
פחמימה:
המזון ב× וי משלושה מרכיבים : שומן, חלבון ופחמימות. לרוב המזון יש את כל שלושת המרכיבים. הפחמימות הראשיות הן סוכר, עמילן ותאית. הן מורכבות מפחמן, מימן וחמצן.
סוכר הוא פחמימה מתוקה, בעלת מולקולה אחת (monosaccharide) או מולקולה כפולה ((disaccharides.
עמילן הוא פחמימה, רב סוכרית (polysaccharides), המכילה סדרה של יותר משתי מולקולות של פחמימות. עמילן הופכ לסוכר.
תאית ב× ויה מסדרת סיבים ארוכים של פחמימות, המספקים בעיקר את התמיכה לשלד הצמח. התאית מספקת את הסיבים במזון של× ו.
פירות מכילים בעיקר סוכר, ירקות בעיקר עמילן ובש× יהם יש תאית.
ספיגת סוכר:
הסוכר הבסיסי ביותר הוא גלוקוזה. גם סוכר טבעי וגם סוכר מזוקק × ספגים בדם כגלוקוזה, שהיא בעלת מולקולה בודדת. הגלוקוזה × ספגת מיד דרכ מערכת העיכול למחזור הדם. הגלוקוזה × חוצה לתפקוד תאי הגוף ולתפקודם של תאי המוח. רמת הגלוקוזה בדם מאד חשובה. יותר מדי סוכר בדם תוביל לסכרת. פחות מדי סוכר בדם ועלולים לאבד את ההכרה.
הגוף חייב לשמור על רמת גלוקוזה × אותה. הלבלב ובלוטת יותרת הכליות עובדים יחד כדי לשמור על רמת גלוקוזה × אותה בדם. כאשר רמת הגלוקוזה גבוהה, הלבלב מייצר אי× סולין. האי× סולין מחזיר את רמת הגלוקוזה לרמה × אותה בשתי דרכים: מחדיר את הגלוקוזה לתוכ תאי הגוף ומאחסן את הסוכר בכבד כגליקוגן.
בלוטת יותרת הכליה מבצעת את ההפכ: כאשר רמת הסוכר בדם יורדת מתחת ל× ורמה, הבלוטה שולחת הורמון ה× קרא קורטיזול ( (cortisol לכבד על מ× ת שיוציא מעט גליקוגן מהמחסן, שהופכ לגלוקוזה. מערכת גוף האדם מושלמת ויכולתה לאזן את רמת הסוכר במחזור הדם כל עוד × יזו× ים ממזון מלא.
הסוכר המזוקק, הכימיקל החדש הזה, מספק כמות גדולה של גלוקוזה מזוקקת ללא סיבים, מי× רלים, ויטמי× ים וא× זימים. הכימיקל הזה תוקף את גוף האדם. כשאוכלים סוכר, הגוף צריכ להוציא מהמחס× ים שלו מי× רלים וויטמי× ים. אכילת סוכר מהווה מתקפה על הגוף.
אלכוהול הוא סוכר מזוקק, סוכר שתסס. משהו תוסס זה משהו חצי מעוכל. סוכר תוסס בתוכ הגוף. אבל אלכוהול, כבר מותסס כששותים אותו. אלכוהול × כ× ס לגוף ללא א× זימים, מי× רלים וויטמי× ים שעוזרים לעיכול הוא × כ× ס ישר למחזור הדם דרכ הקיבה ותוקף את מחס× י הא× זימים, האי× סולין, הויטמי× ים והמי× רלים בגוף.
בפרסומות מראים ספורטאים לוגמים מבקבוקי משקאות פופולאריים. אכ, אף אחד מהם לא טיפש. במשחק הם שותים מים! במשכ ש× ים מוכרים ל× ו את האשליה שהגוף מקבל א× רגיה מסוכר מזוקק. אמ× ם לאחר שתיית משקה עם סוכר מזוקק יש פרץ של א× רגיה, אכ מיד אחר ככ הגוף × כ× ס למשבר ב× יסיון לחזור לאיזון. פרץ הא× רגיה הראשון, × וצר כתוצאה מהלם בבלוטת יותרת הכליה המגיבה לחומר שאי× ו × חשב למזון. סוכר מזוקק ממריץ מגוון רחב של תגובות פיזיולוגיות שכולן לא × חוצות וכולן מבזבזות א× רגיה מהתאים וממערכות הגוף. מיד לאחר שפרץ הא× רגיה הראשון × גמר מופיע חולשה ועייפות.
גלוטן וסוכרים:
הבעיה מתחילה עם סוכר ועמילן מעובדים. בסוכר לבן אין מרכיבי תזו× ה. קמח לבן הוא מעובד, עמילן לא טבעי. אלה אי× ם × חשבים למזון, הם אי× ם מזי× ים את הגוף. הן פחמימות פשוטות וגם אם הם מתעכלים בגוף והופכים לגלוקוזה, התהליכ הוא שו× ה מהתהליכ המתהווה באכילת תפוח או תפוח-אדמה שאי× ם הופכים למולקולות מופרדות של גלוקוזה.
סוכר לבן וקמח זקוקים לא× זימים, ויטמי× ים, מי× רלים ואי× סולין מהגוף בשביל להתפרק. כשא× ו אוכלים פחמימות מזוקקות א× ו גורמים לגירוי בגוף. בתגובת שרשרת הגוף משתמש במאגרים הפ× ימיים שלו ומ× סה להגן על עצמו, ככ שא× ח× ו לא מזי× ים, אלא מזיקים לגוף. כאשר פחמימות מזוקקות תוססות בגוף בגלל שקשה לעכל אותם, התוצאה שמתקבלת היא אלכוהול, מים ודו-תחמוצת הפחמן. ב× וסף לפסולת שהן יוצרות הן מעלות את רמת הגלוקוזה בדם באופן בלתי מאוזן, יתר על ה× חוץ. זו הבעיה החמורה ביותר בצריכת סוכר: כמות הגלוקוזה הטהורה שמציפה את הדם.
כמות הסוכר בפחית משקה אחת שווה ל 10 כפיות סוכר. במחזור הדם המכיל 5 ליטר דם צריכות להיות 2 כפיות של גלוקוזה כל הזמן. כאשר שותים פחית קולה א× ו מעלים את רמת הסוכר פי 5, לפחות, למשכ 4 שעות! וזה רק מפחית אחת! מה עם גלידה, ממתקים, עוגות וכו'. מה עם הסוכר ש× מצא במיו× ז ? בקטשופ ? במזון תי× וקות ? בגבי× ת טופו טבעית?
× זקי הסוכר:
דיכוי מערכת החיסון, היפר אקטיביות, × זק לכליות, מחסור במי× רלים (בעיקר כרום, × חושת, סידן ומג× זיום), ריקבון שי× יים, זק× ה מוקדמת, בעיות עיכול, בריחת סידן מהעצמות, אסתמה, דלקות מפרקים, ק× דידה אלביק× ס, ירידה בזרימת דם ללב, אקזמה, מיגר× ות, דיכאון, קרישי דם, היווצרות רדיקלים חופשיים, הגדלה של הכבד והכליות ועוד.
הרס א× זימים- סוכר מזוקק מש× ה את מצבם של א× זימי עיכול. א× זימים הם חלבו× ים בעלי מב× ה ספציפי המפרקים מולקולות ספציפיות. כאשר סוכר מזוקק מש× ה את המב× ה של א× זימי עיכול שחלקם מיועד לפרק פחמימות, סוכר אי× ו מתעכל, × שאר במערכת העיכול, תוסס ו× רקב. הוא מפריע לעכל את השומ× ים והחלבו× ים שבמזון ומשמיד את א× זימי העיכול.
חוסר איזון מי× רלי-סוכר מרוקן את מאגר המי× רלים בגוף. פעולות רבות של תאים ורקמות תלויות ב× וכחות מי× רלים. ראשית, א× ו יודעים את חשיבותו של הכרום החיו× י לתפקוד האי× סולין. בצריכת סוכר מזוקק יש איום כפול לכרום בגוף. הגוף משתמש בכרום ב× יסיון לעכל ולהוציא את הסוכר מהגוף. במהלכ הש× ים הגוף משתמש במאגרי הכרום שלו עד שלא × ותר מספיק כרום כדי שהאי× סולין יוכל לבצע את תפקידו. לכן יש× ם א× שים רבים המאובח× ים לכאורה כחולי סוכרת כשהבעיה היחידה היא מחסור חמור בכרום. גם אם הלבלב מתפקד כראוי ויש אי× סולין בדם, הוא לא יכול לתפקד ללא כרום המשמש כגורם משותף.
כמו כן, סוכר גורם לבריחת סידן מהעצמות. כדי שסידן יהיה שמיש על ידי תאי הגוף צריכה להיות כמות מתאימה של זרחן בדם, בלעדיה הסידן אי× ו יכול להיטמע בתאים והופכ למזיק. אותו סידן הופכ לאב× ים בכליות, בכיס המרה ובכבד. הסוכר מבזבז את הזרחן המאוחסן בגוף. משקאות קלים המכילים חומצה זרח× ית (phosphoric acid) משבשים את מאזן הזרחן בגוף. ללא סידן בדם הגוף משאיל סידן ממחס× יו, מהעצמות ומהשי× יים.
פירות טריים מכילים בתוכם א× זימים כגון maltase ו-invertase, ה× חוצים לפרק את הפרוקטוזה שבפירות לגלוקוזה המשמשת כדלק זמין לגוף או מתאכס× ת לשימוש עתידי. אף אחד לא חולה בסוכרת מפ× י שאכל יותר מדי פירות. מקבלים סוכרת מפ× י שצורכים כמות גדולה של סוכר מזוקק ופחמימות פשוטות, מפ× י ששותים משקאות עתירי סוכר מזוקק ואוכלים גלידות, עוגות, דברי מאפה וכדומה. יתירה מככ, פירות מלאים במי× רלים, ויטמי× ים, א× זימים, תאית ו× וגדי חמצון טבעיים. אלה הם מרכיבי תזו× ה בסיסיים.
סוכרת-מחלת הסוכרת לא הוזכרה בספרות הרפואית המקצועית לפ× י הופעת הסוכר. הרופא הא× גלי Thomas Willis, זיהה אותה לראשו× ה בש× ת 1674, לאחר שצריכת הסוכר הש× תית בא× גליה עלתה מ – 0 ל -6.5 מליון קילוגרם. אבל ד"ר וויליס היה מ× וע מלהגיד דבר רע על סוכר מאחר והיה הרופא הפרטי של המלכ צ'רלס, שגרף הון מהמיסים על הסוכר.
לאחר ש× ים של צריכת סוכר מזוקק שאי× ו מתעכל, תפקודי הלבלב משתבשים. האי× סולין המיוצר על ידי הלבלב אמור לאפשר לגלוקוזה להיספג בתאים. מאחר ואי× סולין יכול לשהות רק 15 דקות במחזור הדם, הלבלב חייב לעמוד בדרישה גדולה ברוב שעות היממה.
לאחר ש× ים, כשהלבלב לא יכול לספק את הדרישה הגדולה של אי× סולין (עקב צריכה מופרזת של סוכר מזוקק), הוא × שחק ו× פגע ואי× ו ממלא את תפקידו כראוי. רמת הסוכר בדם עולה יותר ויותר, הכליות מ× סות × ואשות להיפטר מהסוכר העודף בדם ואז מאובח× ת מחלת הסוכרת. הפתרון הרפואי הוא לקחת "תרופה" בכדי להפטר מעודפי הגלוקוזה במקום להפסיק לצרוכ את הסוכר המזוקק.
הופכים לחולי סוכרת מפ× י שגלוקוזה- הדלק הראשי של הגוף- אי× ה יכולה להיות מ× וצלת על ידי תאי הגוף, לכן הגוף מורעב לגלוקוזה. בהדרגה מופיעים סימפטומים כגון: צימאון, השת× ה מרובה, רעב, סחרחורות, קור בכפות הידיים והרגליים, מחלות בכליות, חולשה, כאבי ראש ועוד. הגישה הרפואית לסוכרת? כמו לכל מחלה אחרת: למכור יותר תרופות.
בש× ת 1924, ש× ה לאחר גילוי האי× סולין וויליאם דאפי סיפר על תגלית חשובה. תגלית שהוצפ× ה ומעולם לא פורסמה. חוקר ראשי בשם Seal Harris גילה את הקשר בין רמת אי× סולין גבוהה בדם לרמת סוכר × מוכה בדם (היפו-גליקמיה). תגליתו הייתה ברורה ופשוטה: צריכת סוכר מזוקק גבוהה גורמת ללבלב לייצר יותר מדי אי× סולין אשר מוריד את רמת הגלוקוזה בדם וגורם לאדם סחרחורת וחולשה. אכ הסיבה שגרמה לד"ר הריס להמשיכ להיות אלמו× י היא שהפתרון למחלה לא כלל תרופה שתגרוף רווחים עצומים לחברות התרופות. הפתרון היה פשוט: להפסיק לצרוכ סוכר מזוקק וככ לאזן את האי× סולין הטבעי.
ד"ר הריס לא קיבל את פרס ה× ובל לתגליתו. גישת הרפואה × שארה זהה: אם חוסר איזון בגוף לא יתוקן עם תרופה חדשה, כל גישה טבעית, כגון שי× וי תזו× ה, × חשב "לא מדעי".
הפרעה לעיכול- הסוכר מפריע לעיכול, דולף למחזור הדם, ומאט את זרימתו. בתגובת שרשרת ת× ועת תאי הדם הלב× ים מוגבלת והם אי× ם יכולים לבצע את עבודתם. מערכת החיסון הופכת רגישה לסוכר. בהתחלה היא עובדת בצורה לא רגילה, ב× יסיון לאזן את רמת הסוכר בגוף. אכ לאחר זמן מה מסתגלת לשי× וי ברמת הסוכר בדם ומתפקדת ברמה × מוכה מהמקובל. הסוכר כבר לא מעורר פעולה של מערכת החיסון, וככ מערכת החיסון מתקשה לתקוף פולשים זרים ומאפשרת בהדרגה רמת זיהום גבוהה בדם ומצב בריאות ירוד.
סוכר מדכא את מערכת החיסון בככ שהוא × דבק לחלבו× ים. יש לו יכולת מיוחדת להידבק לחלבו× י מזון ולהרכיב קומפלקס חלבו× ים חדש ש× קרא glycenated protein. בגוף של× ו לא × מצאים א× זימים שיכולים לפרק את החלבו× ים הזרים הללו. הם אי× ם מתעכלים במערכת העיכול. מערכת החיסון הופכת מותשת מלתקוף אותם פעם אחר פעם.
כימאי המזון השתמשו בידע לשלילה ופיתחו שיטה להדביק סוכר לחלבון שהועילה בייצור מאפים, סוכריות, בשר ודגים מעובדים, בירה, קרקרים וקפה- קרמליזציה (הפיכת סוכר לקרמל ע"י חימום). × יתן לראות כי צבע וטעם היא עיקר המטרה של כימאי מזון. לא תזו× ה.
השמ× ת יתר-בארץ מעל שליש מהאוכלוסייה סובלים מהשמ× ת ייתר והמספרים עולים מש× ה לש× ה. צריכה מוגברת של סוכר ופחמימות פשוטות הם הגורמים הישירים להשמ× ה. גלוקוזה עודפת בגוף הופכת לחומצות שומן שהופכות לטריגליצרידים (גליצרידים משולשים) ו× אגרות ברקמות שומן. חומצות שומן המיוצרות מסוכר מסוכ× ות לגוף הן גורמות לחסימת עורקים.
הרס שרירים-שרירים מתחזקים או מת× וו× ים על ידי פעולה הפוכה של ש× י הורמו× ים cortisol & testosterone. ההורמון השלישי המעורב בתהליכ הוא אי× סולין. הקורטיזול רוצה לשמר רמה גבוהה של גלוקוזה בדם למצב הישרדות. השרירים הם המטרה המועדפת של קורטיזול המשיג חומצות אמי× ו מהשרירים. חומצות אמי× ו הופכות לגלוקוזה שמישה על ידי הגוף כאשר האי× סולין מווסת את רמת הקורטיזול בדם.
לבלב מותש אי× ו יכול לספק את כמות האי× סולין ה× חוצה וכאשר אין מספיק אי× סולין בדם, רמת הקורטיזול לא תתווסת והוא מתחיל לשסע את השרירים.
לאחר ש× ים של עודף צריכת סוכר, יכולתו של הלבלב לייצר אי× סולין × פגעת. בכדי שהגוף יוכל לעבד סוכר מזוקק ופחמימות פשוטות הוא זקוק לכרום. תפריט עשיר בסוכר ופחמימות פשוטות גורם למחסור בכרום ה× חוץ להפעלת אי× סולין. ללא כרום, אפילו מעט האי× סולין שעדיין קיים, לא יוכל לבצע את תפקידו. התוצאה: הקורטיזול מתחיל לעכל את השרירים וגורם להת× וו× ות. זאת הסיבה שחולי סוכרת רבים חלשים ורפויים – הרס השרירים.
ריקבון שי× יים-סוכר מעודד חומציות בפה, בקיבה, במעיים ובדם. סידן, מג× זיום וכרום מתבזבזים במטרה להוציא את הרעלים מהגוף, שהגיעו מסוכר ופחמימות פשוטות. סוכר מזוקק שאיבד את המי× רלים, משאיל מי× רלים ישר מהשי× יים.
מכון אברהמסון הוא המכון הוותיק בישראל, עם 25 ש× ות הצלחה בגמילה מעישון ואכילה בדרכ ייחודית וטבעית.
א× שים מגיעים למכון אברהמסון בכדי לרדת במשקל כי חבר או חברה היו בטיפול והפחיתו במשקל, ו× שארים בשביל ההרגשה
כי זו דרכ לחיים בריאים ומלאי א× רגיה.
בתחום התזו× ה למכון אברהמסון מספר טיפולי גמילה שהמוכר והידוע מבי× יהם זה טיפול גמילה מסוכרים וגלוטן........גלוטן... הוא חומר ש× מצא בתוכ הקמח.
הטיפול מפחית את הדחף לכל אותם מוצרים שמכילים קמח וסוכר:
לחם.... עוגות....... שוקולדים.... עוגיות.... כל הבצקים, וכל המתוקים.
ברוב המקרים טיפול אחד מספיק ויוצאים ממ× ו עם תחושה של אדישות לעוגות ולמתוקים. מסוים, מקבלים טיפולים × וספים. מה אוכלים?! הכל ובלי הגבלה..... בשרים. דגים. ירקות. קט× יות. גבי× ות. פירות...
כמה שאתה רוצה ללא הגבלה, לא צריכ לספור קלוריות זה חשוב לאכול ולא להיות רעבים. אוכלים בריא ומרגישים טוב.
א× שים מדווחים אחרי הטיפול שהם מרגישים יותר ער× יים ומרוכזים, פתאום יש חשק לעשות דברים, זקוקים לפחות שעות שי× ה, ומדווחים שזה משפיע, ומאוד משפר את ההרגשה הכללית ומצב הרוח.
במכון אברהמסון מטפלים גם בגמילה מעישון גמילה מקולה גמילה מאלכוהול, גמילה ממאפים ומתוקים.
מכון אברהמסון הפיק חוברת מתכו× ים ללא גלוטן וללא סוכר , המכון מזמין את מטופליו לסד× אות חווייתיות לבישול ואפיית לחמים ומטעמים ללא סוכר וללא גלוטן, במכון אברהמסון מפעילים קו פתוח לייעוץ והכוו× ה בכל הקשור לתפריט ותזו× ה בהצלחה.
אודות מיטל בור
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה