המקורות והגורמים לעליית הכולסטרול בדם קובי עזרא | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


המקורות והגורמים לעליית הכולסטרול בדם קובי עזרא

פורסם בתאריך 10/05/2008 ע"י יעקב עזרא בקטגוריה רפואה אלטרנ טיבית | צפיות: 2477 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: תזונ ה, תפריט, דיאטה, חיטובים, חיטוב, הרזייה, הרזיה, השמנ ה, שמן, שומנ ים, שריר, שרירים, פיתוח גוף, אנ טי אייגינ ג, דחיית תהליכי הזקנ ה, שימור האנ רגיה, בריאות, תוכלת החיים, ויטמינ ים, מינ רלים, תוספי מזון, חלבונ ים, פחמימות, קלוריות, קריאטין, ויטמין, צמחי מרפ

מאת: יעקב עזרא, מומחה לרפואה × טורופטית, תזו× אי ומדריכ כושר מוסמכ. מומחה לתזו× ה טיפולית, דיאטות הרזיה, עיצוב וחיטוב הגוף.

פרטים: 052-8567140.

הכולסטרול מגיע לדם מש× י מקורות:
תזו× ה וייצור עצמי בכבד. מסתבר, שבמרבית המקרים, כ- 58%, הגורם לעודף כולסטרול בדם הוא דווקא חוסר איזון בסי× תזה שלו בכבד.
ככ שדיאטה דלת כולסטרול תסייע רק 15%- כל מהחולים להפחית את רמתו בדם.
המחקרים מלמדים כי מרבית התרופות להורדת כולסטרול אכן מצליחות לצמצם את רמותיו בדם.
אכ מה שהן לא מצליחות לעשות הוא - להאריכ את תוחלת חייו של מי ש× וטל אותן. יש× ם מספר רכיבים תזו× תיים המסייעים להורדת רמות גבוהות של שומ× י הדם ובצורה כזו מצמצמים את × זקיהם לכלי הדם של הלב.

כאמור, כולסטרול מיוצר רק על ידי בעלי חיים, ובי× יהם האדם. גוף האדם מייצר כולסטרול בכבד. × שאלת השאלה, האם הגוף מייצר מולקולה שעלולה לגרום ל× ו להתקפי לב? התשובה היא כמובן שלא. עד כמה שזה יכול להפתיע, א× ח× ו זקוקים לכולסטרול לדברים חשובים עד מאוד. למשל:
הגוף ב× וי מתאים בגודל מיקרוסקופי, שכל אחד מהם מתפקד מבחי× ות רבות כיחידה עצמאית. שלמות התאים מתאפשרת בזכות ה'עטיפות' סביבם, ש× קראות ממבר× ות (קרומיות) ועשויות מחומרים רבים, ובהם הכולסטרול.
עיכול השומ× ים שאכל× ו במזון דורש חומר ש'ימיס' אותם. החומר ה'ממיס' את השומ× ים הוא חומצות המרה, שמיוצרות ישירות מכולסטרול.
גם חלק מההורמו× ים, כמו הורמו× י המין (כגון אסטרוגן), מיוצרים ממולקולות הכולסטרול שבגוף.

 

הגורמים השכיחים לעלייה ברמות הכולסטרול הם:

הגוף מייצר את הכולסטרול שדרוש לפעילויות אלו, ולכן × שאלת השאלה מה קורה עם הכולסטרול שא× ח× ו צורכים? האם הוא מיותר?

הכבד, שמייצר את הכולסטרול, הוא גם האיבר המפרק אותו. בא× שים בריאים תוספת של כולסטרול מהמזון מפורקת בכבד, ככ שהתוצאה היא 'עוד שומן' שהגיע מהמזון, ועלול לגרום להשמ× ה אם אכל× ו מעבר לצרכים.

במקצת הא× שים יש× ם פגמים, שעוברים בתורשה במקרים רבים, הגורמים לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. במקרים מסוימים הכבד ייצר יותר מדי כולסטרול, או לא יצליח לפרקו. על גבי תאי הכבד מצויים 'קולט× ים', שתפקידם להכ× יס את הכולסטרול לתאי הכבד לפירוק. כשהקולט× ים קצת 'עצל× ים', רוב הכולסטרול מצטבר בדם, תוכ העלאת הסיכון לטרשת עורקים והתקפי לב.

במקרים אחרים הקולט× ים עובדים כראוי אבל מספרם × מוכ, וגם אז יצטברו עודפי הכולסטרול בצי× ורות הדם. יש× ם סוגים × וספים של פגמים תורשתיים, ובכל פגם מטפלים בצורה אחרת.

יש× ן תרופות המשפיעות על הכבד, תרופות אחרות סופחות את חומצות המרה וגורמות לגוף להשתמש בכולסטרול שבו לייצור חומצות מרה חדשות (ככ שהתוצאה הסופית היא הפחתה ברמת הכולסטרול בדם). בכל מקרה, הטיפול משולב בדיאטה דלת כולסטרול. רצוי להיוועץ בדיאט× ית קלי× ית, מאחר שהמיתוסים ב× ושא רבים, ולא תמיד יש צורכ בדיאטה × וקשה ותפלה.

גם השמ× ה עלולה לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול בדם. במקרה כזה לעיתים אין פגם ג× טי בכבד. הטיפול במקרים אלה הוא דיאטת הרזיה: ההפחתה במשקל מחזירה את המצב לתק× ו, בלי תרופות ובלי להימ× ע ממזו× ות המכילים כולסטרול.

אודות יעקב עזרא

יעקב עזרא

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר