האם פסטה זה אטריות? האם אטריות הן פסטה? | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


האם פסטה זה אטריות? האם אטריות הן פסטה?

פורסם בתאריך 10/15/2011 ע"י רונ ית גלר בקטגוריה כללי | צפיות: 1536 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: פסטה, נ יוקי, מקרונ י, בישול פסטה, אל דנ טה, פסטה פנ ה, פסטה פוזילי

לאחר קום המדי× ה, כאשר היה מחסור רב בירקות ובפירות טריים, התפתחה במהירות תעשיית האטריות. בחלוף מספר עשורים שי× ו האטריות את השם שלהן לפסטה ומאז ועד היום הן מככבות על השולחן הישראלי בארוחות היומיום ובארוחות חגיגיות. מהי פסטה? האם כל תבשילי הבצק האיטלקי הם פסטה? מסתבר שלא. בטעות השתרשה בישראל המחשבה שטורטלי× י, אותם כיסו× י בצק קט× ים וממולאים בכל טוב הם פסטה, אכ לא ככ הוא. גם × יוקי, אותם כופתאות העשויות מתפוחי אדמה אי× ם פסטה.

 

מה מקורה של המילה פסטה?
קצת קשה להבין מדוע במדי× ת ישראל קוראים פסטה למאכלים העשויים מאטריות. אי אפשר פשוט לקרוא להם אטריות, כפי שקראו להם כשא× ו ילדים? כ× ראה שלא. אז מה זה בעצם פסטה? התשובה פשוטה מאד - באיטלקית המילה לבצק היא פסטה – Pasta. אם ככה, צריכ היה לקרוא גם לעוגיות פסטה וגם לעוגות יבשות פסטה וללחם לקרוא פסטה אכ לא ככ הדבר.

ממה עשויה הפסטה? מה מכי× ים ממ× ה?
הפסטה עשויה מקמח. הקמח המקובל ביותר להכ× ת פסטה איטלקית הוא קמח סמולי× ה ה× טחן מחיטה בשם חיטת דורום. לקמח מוסיפים מים ולשים היטב. בצקי פסטה מסוימים מכי× ים מקמח סמולי× ה בתוספת מים וביצים. תלוי מה מטרת הבצק. לאחר לישה יסודית של הבצק, מרדדים אותו דק-דק וחותכים לרצועות, לריבועים או לעיגולים, בהתאם למתכון המבוקש. כדי להכין פסטה, לאחר לישת הבצק משתמשים במכו× ת פסטה מיוחדת אליה מכ× יסים את הבצק, מסובבים את הידית ומהצד הש× י יוצאות אטריות דקיקות-דקיקות, שוב, תלוי מה העובי המבוקש על ידי מכין (או מכי× ת) הפסטה. בישול פסטה × עשה במשכ זמן קצר במים רותחים, עד שהמרקם יהיה אÖ·ל דÖ¶× Ö°טÖ¶ה (לא רכ מדי ולא קשה מדי - פריכ) ולאחר בישול פסטה × יתן להוסיף לה רטבים מסוגים שו× ים. כמו כן, יש מתכו× י פסטה בהם ממלאים את הבצק (אופס, את הפסטה) בבשר, גבי× ה, פטריות וכל דבר העולה על הדעת, ומגישים בתוספת רוטב מתאים.

איזה סוגים של פסטה אפשר למצוא?
השאלה איזה סוגי פסטה קיימים קשה מאד. לפסטה האיטלקית יש צורות אי× סופיות ובכל אזור ו× פה באיטליה × הוג להכין סוג אחר של פסטה. המומחים לע× יי× י פסטה טוע× ים כי קיימים יותר ממאה סוגי פסטה שו× ים, צריכ רק לבחור את צורתה של הפסטה הרצויה ואת המתכון המתאים לאירוע - פסטה לארוחה משפחתית רגילה, פסטה מיוחדת לחגים וחגיגות ופסטה המיועדת להגשה במסיבות גדולות, כמו מסיבות × ישואין, טקסי הטבלת התי× וקות וטקסים דתיים וחילו× יים אחרים. אז כדי לעשות סדר בע× יי× ים, × תחיל בכמה דוגמאות של אטריות הפסטה המוכרות לזללן הפסטה הישראלי. אטריות אלה מבושלות אל ד× טה במשכ זמן קצר במים רותחים ו× הוג להוסיף להן רוטב כלשהו, בדרכ כלל רוטב עגב× יות מתובל בבזיליקום ובאורג× ו. האיטלקים × והגים לפזר על הרוטב גבי× ת פרמז'× ו (פרמז'ן) מגוררת דק.
• פסטה מקרו× י - פסטה העשויה מחוטי בצק דקים וארוכים.
• פסטה ספגטי - פסטה העשויה מחוטי בצק ארוכים וחלולים.
• פסטה ספגטי× י - פסטה העשויה מחוטי בצק ארוכים וחלולים, דקים יותר מפסטה ספגטי.
• פסטה פ× ה - צי× ורות פסטה קצרים, בעלי קוטר רחב יותר מאשר פסטה מקרו× י. אטריות פסטה פ× ה חתוכים בקצותיהם באלכסון.
• פסטה פטוצ'י× י - רצועות פסטה שטוחות וארוכות יחסית, העשויות מקמח ביצים או מקמח חיטה, תלוי באזור בו מכי× ים את הפסטה פטוצ'י× י.
• פסטה פוזילי - אטריות פסטה מסולסלות, המזכירות בצורתן ברגים. באזורים מסוימים באיטליה × הוג להוסיף בזמן הכ× ת הבצק תרד, כדי לקבל פסטה פוזילי בצבע ירוק או עגב× יות מרוסקות, כדי לקבל פסטה פוזילי בצבע אדום.
• פסטה לז× יה - דפי פסטה שטוחים ורחבים המיועדים להכ× ת שכבות מאפה ברוטב עגב× יות.

אודות רונ ית גלר

רונ ית גלר

רונ ית גלר

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר