תנ ועה מפותחת - מדוע זה מסוכן לארגון? חלק שנ י | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


תנ ועה מפותחת - מדוע זה מסוכן לארגון? חלק שנ י

פורסם בתאריך 05/11/2010 ע"י דנ י וידיסלבסקי בקטגוריה עסקים וכלכלה | צפיות: 2462 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: ייעוץ עסקי יעוץ עסקי, דנ י וידיסלבסקי, וידיס שירותי נ יהול, וידיס ייעוץ, וידיס, נ יהול עסקי, חברות ייעוץ, חברת ייעוץ, ייעוץ אסטרטגי, נ יהול עסק, יועץ עסקי, יעוץ כלכלי, מכירות, שיווק, נ יהול זמן, ייעוץ ארגונ י, יעוץ ארגונ י, נ יהול, ייעוץ עסקי, יעוץ עסקי, טיפים להצלחה, בית ספר ל

מו× עים שחיקה


בהתבסס על קביעתו של האברד, כי שתפוקה היא הבסיס למורל, × יתן לראות בקלות כי ת× ועה מפותחת, לא מסייעת למורל, × הפוכ הוא, היא מדרדרת אותו תהומה.

טעות × פוצה היא הלכ הרוח הגורס ש"העובד מיצה את עצמו", "הגיע הזמן לרע× ן את שורותי× ו" ואמירות דומות.
השחיקה ה× ראית לעין היא רק הסימפטום של היעדר הישגים ותפוקה אמיתית ובעלת ערכ – כל אלה × גרמים בעקבות ת× ועה מפותחת רבה, אשר חרף עבודה קשה שמושקעת, מ× ועת כל אפשרות לתפוקה משמעותית להתרחש, ומכאן הדרכ לפגיעה במורל ושחיקה היא קצרה ביותר.

על מ× ת למ× וע תחלופת עובדים, שחיקה ואווירה שלילית, חשוב להכיר ולהבין את כל 51 (כן – חמישים ואחת!) הדרכים השו× ות בהן × גרמת ת× ועה מפותחת.


גורמים בעייתיים


בכל ארגון יש× ם אותם 'מומחים' בשאיבת הא× רגיה של המ× הלים.
בדרכים מגוו× ות שו× ות הם גורמים לת× ועה מפותחת כה רבה, עד כי המ× הל מעדיף לעשות את העבודה בעצמו, או לחלופין מחפש חלופות לחופשה דחופה.

דרכ מעצב× ת במיוחד בה × גרמת ת× ועה מפותחת היא על ידי העסקה של א× שים שמציגים בעיות. עובדים כאלה, במקום לקחת אחריות על תפקידם, ולהגיע עם הצעות לפתרון בעיות שתחת תחום אחריותם, מספרים למ× הל את בעיותיהם, בדרישה שהוא ימצא פתרון לדברים.
אולם מע× יין לשים לב, כי למרות גזילת הזמן והת× ועה המפותחת שהפעולה יוצרת למ× הל, שכעת צריכ לבצע גם את תפקיד הזוטר, אותו עובד בד"כ גם לא ישתמש בפתרון שהוגש לו.

מכאן המסק× ה המתבקשת - לעולם אין לפתור בעיות שעובד מציג בפ× יכ. תחת זאת יש לבקש ולקבל × תו× ים ועובדות רבים ככל ש× יתן, על מ× ת לחקור ולהבין את הגורם האמיתי של אותן צרות ולפתור רק את הבעיה העומדת בבסיס הדברים. בצורה כזאת תבטיח טיפול יסודי בבעיה ולא בסימפטומים שלה שהוצגו על ידי העובד.

סוג אחר של עובדים × והגים לבצע ת× ועה מפותחת בהחזיקם ברעיון השגוי שהם צריכים שיהיה להם דבר מה, לפ× י שהם יוכלו לייצר ולהביא תועלת. במקום פשוט לייצר את התפוקה המוטלת עליהם, הם יכולים להסביר במומחיות כיצד העובדה שיש להם פלאפון מהדור הש× י בלבד, משפיעה לרעה על ביצועיהם, וממשיכים ומ× מקים בצורה משכ× עת ביותר ש"לא היה ל× ו ... . אז היה אפשר לבצע את העבודה לשביעות רצו× ו של בעל הבית".

 

בחלק הבא × בדוק איכ מתמודדים עם אתגרים ביעילות מירבית.

ד× י וידיסלבסקי הוא מרצה ויועץ בכיר לעסקים. מתמחה בהורדת עומסים ממ× הלים ובשיפור האפקטיביות ה× יהולית.

אודות דנ י וידיסלבסקי

דנ י וידיסלבסקי

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר