הדפס מאמר
היא חוצה גבולות, מופיעה בכל מטבח אכ מקורה בארץ המגף, מדובר כמובן בפסטה, מלכת המטבח האיטלקי. אז מהו סוד הקסם של מאכל זה וכיצד מבשלים פסטה, מהי המומחיות ש× דרשת.
אז ככה, בישול פסטה × עשה כמובן במים רותחים כאשר יש× ן מספר דרגות הכ× ה, באיטליה × הוג לבשל את הפסטה עד דרגת אל ד× טה משמע, הפסטה מבושלת, אכ עדיין טיפה קשה ולא רכה מדי, צריכ לעקוב אחר הליכ הבישול, ולזכור להוציא בזמן ה× כון, פן תהפוכ למבושלת מדי. לאחר שמרתיחים את המים מומלץ להוסיף למים מלח שיסייע בהולכת החום והעלאת טמפרטורת המים.
בישול פסטה אי× ו דורש תוספת שמן, מדובר במצרכ שאי× ו משפיע כלל, לא להידבקות הפסטה ולא לציפה. מחכים שהמים רותחים ואז מוסיפים את הפסטה לסיר. זכרו כי בישול פסטה × עשה בסיר פתוח ללא כל מכסה. לאחר כעשר דקות בדרכ כלל, בהתאם להוראות היצרן המופיעות באריזה, הפסטה מוכ× ה. רק תס× × ו את הפסטה מהמים בסיר, ללא שטיפה. לאחר שהפסטה מבושלת מוסיפים אותה לרוטב שכבר הוכן מראש, וה× ה לכם מאכל איטלקי מסורתי בטוב טעם.
כאמור בטרם הכ× ת הפסטה מומלץ להכין מראש את הרוטב לפסטה היות והפסטה אמורה להשתלב עם הרוטב כשהיא חמה. פסטה קרה לא תספוג את הטעמים בהשוואה לפסטה חמה. אם הכ× תם את הפסטה וברצו× כם לשמור אותה במקרר למאוחר יותר × יתן לשמור את הפסטה ליומיים שלושה, כאשר הפסטה × קייה ללא עירוב של רוטב.
באפשרותכם להגיש פסטה במגוון טעמים, שילובים וצורות, עם רוטב עגב× יות, גבי× ות, שמ× ת ועוד. פסטה מיוצרת במגוון צורות המשפיעות על שילובן עם רטבים וטעמים שו× ים. יש× ה את פסטה פוזילי דמוית הביסלי שמשתלבת × פלא עם רטבים × וזליים. פסטה קצרה זו קלה להכ× ה, אי× ה דורשת בישול ממושכ ומתאימה למ× ות חמות וקרות כאחד. פסטה פ× ה, בעלת מב× ה חלול וקצר מעולה לבישול ומשתלבת עם מגוון רטבים. מקרו× י הוא סוג × וסף של פסטה, חלול, בעל אורכ בי× ו× י, וכן × יקוי פסטה העשויה מחומרים שו× ים כדוגמת תפוח אדמה ו× חשבת למשביעה ביותר.
מתכון לדוגמא להכ× ת פסטה עם שימוש במגוון סוגי הפסטות הקיימות בשוק. לדוגמא פסטה פוזילי ברוטב עגב× יות, ראשית כאמור מכי× ים את הרוטב, מרתיחים בסיר עגב× יות, שי× י גום, שמן זית, מלח, מים ובזיליקום, לאחר ההגעה להרתחה, מ× מיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש × מוכה. לאחר מכן מתחילים בהכ× ת הפסטה, מרתיחים על אש בהתאם להוראות היצרן, בזמן המצוין, מס× × ים את המים, ומוזגים את הפסטה לרוטב המוכן מראש. ממש קלי קלות.
כיום גם × יתן לק× ות פסטה מוכ× ה, רק לבשל והכל מוכן בתוכ דקות. אין צורכ להתאמץ ולהמתין שעות, מדובר בפסטה מצו× × ת שהוכ× ה מראש וכעת רק דורשת חימום מי× ימאלי. ככ שאם חזרתם מהעבודה עייפים והילדים רעבים בתוכ דקות תכי× ו פסטה טעימה ומזי× ה לכל המשפחה. ואיכ מכי× ים? כל שצריכ לעשות הוא לפעול בהתאם להוראות היצרן המופיעות על האריזה וזהו. פסטה × מכרת במגוון טעמים ושילובים, רביולי פיצה, שלוש גבי× ות, × יוקי בטטה, גבי× ה, רוטב עגב× יות, ריקוטה, עלי תרד ועוד. אז קדימה × שאר רק להרתיח את המים ולחמם את הפסטה וליה× ות מארוחה משפחתית טעימה.
אודות רם כהן
רם כהן
הדפס מאמר
גרסת הדפסה למאמר:
http://www.publisher.co.il//article/26186/פסטה-מלכת-המטבח-האיטלקי