פסטה מלכת המטבח האיטלקי | Publisher

פסטה מלכת המטבח האיטלקי

פורסם בתאריך 11/13/2011 ע"י רם כהן בקטגוריה כללי

הדפס מאמר

היא חוצה גבולות, מופיעה בכל מטבח אכ מקורה בארץ המגף, מדובר כמובן בפסטה, מלכת המטבח האיטלקי. אז מהו סוד הקסם של מאכל זה וכיצד מבשלים פסטה, מהי המומחיות ש× דרשת. 

אז ככה, בישול פסטה × עשה כמובן במים רותחים כאשר יש× ן מספר דרגות הכ× ה, באיטליה × הוג לבשל את הפסטה עד דרגת אל ד× טה משמע, הפסטה מבושלת, אכ עדיין טיפה קשה ולא רכה מדי, צריכ לעקוב אחר הליכ הבישול, ולזכור להוציא בזמן ה× כון, פן תהפוכ למבושלת מדי. לאחר שמרתיחים את המים מומלץ להוסיף למים מלח שיסייע בהולכת החום והעלאת טמפרטורת המים.

בישול פסטה אי× ו דורש תוספת שמן, מדובר במצרכ שאי× ו משפיע כלל, לא להידבקות הפסטה ולא לציפה. מחכים שהמים רותחים ואז מוסיפים את הפסטה לסיר. זכרו כי בישול פסטה × עשה בסיר פתוח ללא כל מכסה. לאחר כעשר דקות בדרכ כלל, בהתאם להוראות היצרן המופיעות באריזה, הפסטה מוכ× ה. רק תס× × ו את הפסטה מהמים בסיר, ללא שטיפה. לאחר שהפסטה מבושלת מוסיפים אותה לרוטב שכבר הוכן מראש, וה× ה לכם מאכל איטלקי מסורתי בטוב טעם.

כאמור בטרם הכ× ת הפסטה מומלץ להכין מראש את הרוטב לפסטה היות והפסטה אמורה להשתלב עם הרוטב כשהיא חמה. פסטה קרה לא תספוג את הטעמים בהשוואה לפסטה חמה. אם הכ× תם את הפסטה וברצו× כם לשמור אותה במקרר למאוחר יותר × יתן לשמור את הפסטה ליומיים שלושה, כאשר הפסטה × קייה ללא עירוב של רוטב.

באפשרותכם להגיש פסטה במגוון טעמים, שילובים וצורות, עם רוטב עגב× יות, גבי× ות, שמ× ת ועוד. פסטה מיוצרת במגוון צורות המשפיעות על שילובן עם רטבים וטעמים שו× ים. יש× ה את פסטה פוזילי דמוית הביסלי שמשתלבת × פלא עם רטבים × וזליים. פסטה קצרה זו קלה להכ× ה, אי× ה דורשת בישול ממושכ ומתאימה למ× ות חמות וקרות כאחד. פסטה פ× ה, בעלת מב× ה חלול וקצר מעולה לבישול ומשתלבת עם מגוון רטבים. מקרו× י הוא סוג × וסף של פסטה, חלול, בעל אורכ בי× ו× י, וכן × יקוי פסטה העשויה מחומרים שו× ים כדוגמת תפוח אדמה ו× חשבת למשביעה ביותר.

מתכון לדוגמא להכ× ת פסטה עם שימוש במגוון סוגי הפסטות הקיימות בשוק. לדוגמא פסטה פוזילי ברוטב עגב× יות, ראשית כאמור מכי× ים את הרוטב, מרתיחים בסיר עגב× יות, שי× י גום, שמן זית, מלח, מים ובזיליקום, לאחר ההגעה להרתחה, מ× מיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש × מוכה. לאחר מכן מתחילים בהכ× ת הפסטה, מרתיחים על אש בהתאם להוראות היצרן, בזמן המצוין, מס× × ים את המים, ומוזגים את הפסטה לרוטב המוכן מראש. ממש קלי קלות.

כיום גם × יתן לק× ות פסטה מוכ× ה, רק לבשל והכל מוכן בתוכ דקות. אין צורכ להתאמץ ולהמתין שעות, מדובר בפסטה מצו× × ת שהוכ× ה מראש וכעת רק דורשת חימום מי× ימאלי. ככ שאם חזרתם מהעבודה עייפים והילדים רעבים בתוכ דקות תכי× ו פסטה טעימה ומזי× ה לכל המשפחה. ואיכ מכי× ים? כל שצריכ לעשות הוא לפעול בהתאם להוראות היצרן המופיעות על האריזה וזהו. פסטה × מכרת במגוון טעמים ושילובים, רביולי פיצה, שלוש גבי× ות, × יוקי בטטה, גבי× ה, רוטב עגב× יות, ריקוטה, עלי תרד ועוד. אז קדימה × שאר רק להרתיח את המים ולחמם את הפסטה וליה× ות מארוחה משפחתית טעימה.


אודות רם כהן

רם כהן


הדפס מאמר

גרסת הדפסה למאמר:

http://www.publisher.co.il//article/26186/פסטה-מלכת-המטבח-האיטלקי