מהי "העלות השולית" של ההתפתחות האישית שלך? | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


מהי "העלות השולית" של ההתפתחות האישית שלך?

פורסם בתאריך 02/23/2010 ע"י Eip Good בקטגוריה רוחניות | צפיות: 1016 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: לימוד מנסיון, התבוננות, סבלנות, אמת, הישגיות, התמדה, יעוץ אישי, טעויות / שגיאות, אושר, קושי, כסף, כישלון, להצליח, שמחה, יעוץ, הנאה, אבולוציה, מודעות אישית, עקשנות, בעלי חיים, היגיון, אימון, נפש, מאמרים, התקדמות, טיפשות / שיגעון, חשיבה חיובית, דפוסי חשיבה, אנושיות, רוחניות,

מהי "העלות השולית" של ההתפתחות האישית שלך?

המושג "עלות שולית" הוא מושג שלקוח מעולם הכלכלה שמתייחס לכך כי בד"כ ככל שעסק מייצר יותר ממוצר כלשהו, כך העלות שלו לייצר את יחידת היצור האחרונה שבשוליים יורדת וממילא הרווח שלו עולה. כי בהתחלה כשמקימים עסק יש עלויות של הקמה ועלויות שוטפות וכולי, אבל ככל שעובר הזמן וכבר יש את כל התשתית, ממילא זול יותר לייצר עוד יחידות נוספות של המוצר וככל שעלות הייצור יורדת כך מידת הרווחיות עולה כמובן.

לדוגמא מערכת ההפעלה Windows של המחשב האישי שלנו, העלות לייצר מערכת הפעלה יחידה כזאת היא מאות מיליוני דולרים רבים. אבל בגלל שמוכרים ממנה כ"כ הרבה, זה מוזיל את העלות כ"כ, עד כדי כך שהעלות היא רק הדיסק שעליו מופיעה התוכנה בלבד. ככל שמיקרוסופט מוכרת ממערכת ההפעלה יותר, כך הרווחים שלה מהמוצר עולים, כי העלות לייצר כל מערכת הפעלה נוספת היא כמעט 0 ולכן הרווח גדל. ואיך כל זה קשור להתפתחות האישית של האדם?

התשובה כי גם אצלנו בתהליך של ההתפתחות האישית שלנו, גם אצלנו יש עלויות, משאבים ורווחים. חוץ מהבדל אחד קטן כמובן והוא כי בעסק לא תמיד המאמצים מתבררים ככדאיים, אך בהתפתחות אישית כל מאמץ באשר הוא באם הוא נעשה בצורה נכונה, הוא גורם לנו להיות טובים יותר כבני אדם ועושה את החיים שלנו לטובים יותר. אך בגדול עדיין ניתן לעשות אנלוגיה בין תהליך יצור בעסק לבין תהליך ההתפתחות האישית של בן האדם.

העלויות של ההתפתחות האישית שלנו, הם כמובן המאמצים הרבים שאנחנו משקיעים בלשפר את דפוסי החשיבה שלנו, התמדה, עקשנות, סבלנות, ניסוי, טעייה, הצלחה וכולי. גם בהתקדמות האישית שלנו יש עלות שולית. העלות השולית שלנו היא בעצם הקושי שיש לנו בלהתקדם מעבר למה שאנחנו כרגע, דהיינו ההתקדמות שלנו אל מעבר השוליים והקצה שבו אנחנו כבר נמצאים. עסק שעובד בצורה חכמה, יודע לנצל את המשאבים שכבר קיימים בארגון ועל ידי זה הוא מוזיל את עלות היצור שלו לאורך זמן וממילא מגדיל את הרווחיות שלו.

עסק שאינו חכם לצורך ההקצנה יקנה מכונות חדשות עבור יצור של כל יחידת מוצר. עסק כזה כמובן שלא ישרוד לאורך זמן, כי המשאבים העומדים לרשותו יגמרו ומאחר שהוא לא יודע להשתמש במשאבים הקיימים שלו בצורה נכונה, ממילא הוא לא יהיה רווחי וממילא סופו הלא חיובי ידוע מראש. ככל שעסק יודע להשתמש טוב יותר במשאבים שכבר קיימים אצלו, ככה היצור שלו יעיל יותר מכל הבחינות וממילא הרווחים שלו גדלים לאורך זמן.

הדבר הזה נכון בדיוק באותה המידה גם בתהליך של התפתחות אישית. האדם משקיע מהמשאבים הנפשיים, גופניים, כספיים שלו לצורך ההתפתחות האישית של עצמו. אדם חכם ידע להשתמש כמה שיותר בכל המשאבים והאמצעים העומדים לרשותו מההישגים שהוא כבר השיג בעבר כדי להתקדם הלאה בעתיד.

אצל אדם כזה כמובן ההתפתחות האישית שלו תהיה קלה יותר, מהירה יותר ותחזיק לאורך זמן, כי היא נעשית בצורה חכמה ויעילה והאדם לא מבזבז בה את המשאבים בעיקר הנפשיים שלו בחינם.

וכאן כמובן שנשאלת השאלה, כיצד זה בא לידי ביטוי בפועל, בתהליך ההתפתחות האישית של האדם? כיצד אדם יכול להשתמש טוב יותר במשאבים העומדים לרשותו לצורך התפתחות אישית? אז להלן מספר דוגמאות:

דבר ראשון חשוב ביותר נקרא "לימוד מנסיון של עצמך". זה אומר שאחרי כל הצלחה / חוסר הצלחה של עצמך עליך לנסות להבין מה גרם להצלחה / לחוסר הצלחה שלך לקרות ולהשתדל לחזור / לא לחזור על אותו הדבר פעם נוספת. אחד מהמשאבים שלנו לדוגמא הוא הניסיון האישי שלנו. אדם חכם שידע לנצל כמה שיותר את הניסיון של עצמו בעבר, אדם כזה ההצלחות שלו יקרו מהר יותר בעתיד כי ככל שתתקדם יותר כך קצב ההתקדמות שלך יגדל, מאחר שאתה נהיה אדם טוב יותר.

זה כמובן יכול לקרות רק אם תדע להשתמש בנסיון החיובי והפחות חיובי של עצמך בעבר לצורך לימוד בעתיד.

נקודה נוספת נקראת לימוד מניסיונם של אחרים. משאב לא בהכרח חייב להיות משהו שעלה לך אישית בכסף ומאמץ. משאב הוא כל דבר שניתן להשתמש בו כדי להתקדם ולייצר עוד הצלחות. זה מאפשר לנו כמובן להתקדם בחיים שלנו לא רק על סמך הניסיון האישי שלנו, אלא גם על ידי לימוד מניסיונם של אחרים.

בפועל, זה אומר שבאפשרותנו כבני אדם לנסות ללמוד מאחרים שמצליחים יותר ומצליחים פחות כדי לנסות להבין מה בעצם גרם להצלחה שלהם ולנסות לעשות את אותו הדבר גם אצלנו.

לדוגמא כאן באתר הזה ישנם המון מאמרים שמסבירים לאדם כיצד באפשרותו להתקדם בחיים כאשר הכל מבוסס על ההיגיון האנושי של בני האדם. אדם חכם ידע כיצד להפנים את התכנים ולהשתמש בהם באופן עצמאי בחיים האישיים שלו. כי אם יש משאב שאפשר להשתמש בו, אז למה לא לעשות זאת? מי שפחות חכם ימשיך ללכת בדרך של "ניסוי וטעייה" עד שהוא יגיע לאותן המסקנות. רק שבינתיים הוא בזבז המון משאבים מיותרים כאשר הוא היה יכול להנות מאיכות חיים כבר מוקדם יותר.

לימוד מניסיונם של אחרים אומר כי אם אתה רואה אדם שמצליח במשהו עליך לנסות להבין מה בעצם גרם להצלחה שלו לקרות. נסה להבין אילו דפוסי התנהגות ואילו דפוסי חשיבה גרמו לאותו האדם להצליח. נסה כמובן גם אתה לדבוק בדפוסי החשיבה של ההצלחה.

מצד שני אם אתה רואה אדם שעושה טעות ושנכשל, נסה לשאול את עצמך, מה בעצם גרם לו לא להצליח, איזה דפוס התנהגות אצל אותו אדם גרם לטעות שלו. מדפוסי התנהגות כאלו כמובן עליך להישמר ולהשתדל להימנע.

אם ניקח את זה צעד אחד קדימה, אז אדם חכם יותר יודע ללמוד מכל דבר. זה אומר שאדם חכם באמת יודע ללמוד לא רק מהנסיון של עצמו ולא רק מניסיונם של בני אדם אחרים, אלא הוא מסוגל ללמוד מכל דבר כולל כל דבר, גם מבעלי החיים ומהטבע. וניתן דוגמא כידוע אומנויות לחימה רבות שנלמדות כבר לאורך שנים נוצרו מתוך התבוננות שלנו בצורת ההתנהגות של בעלי החיים. עד כדי כך שסגנונות הלחימה נקראים אפילו בשמות של בעלי חיים, כגון סגנון הנמר / הנשר / הקוף / הנחש / הגמל וכולי.

בעלי החיים שנמצאים איתנו גם הם כמובן לומדים כל הזמן מהניסיון של עצמם כחלק מתהליך אבולוציוני שכולנו עוברים כל הזמן. מבעלי החיים (בעיקר מאלו שבטבע) ניתן ללמוד המון מהצורה שבה הם מגנים על עצמם, מתמודדים, תוקפים ועוד. אם ניקח את זה צעד אחד קדימה החכם ידע ללמוד גם ממשאבי הטבע עצמם וכמו שלדוגמא התבאר כי ניתן ללמוד מהמים שבטבע לגבי תהליך ההתפתחות האישית של האדם ועוד.

ולצורך האנלוגיה אתן דוגמא נוספת מעולם פיתוח התוכנה. לבנות תוכנה כמובן לוקח המון זמן. בית תוכנה חכם שרוצה להגדיל את הרווחים שלו ידע לעשות שימוש חוזר בקודים שהוא פיתח כבר בעבר. זאת כמובן האנלוגיה ללימוד מנסיון עצמי. אך בית תוכנה חכם יותר (וממילא רווחי יותר) ידע לעשות שימוש בדבר שנקרא "קוד פתוח" דהיינו הוא ישתמש בקוד שפותח על ידי אנשים אחרים וכבר נעשה בו שימוש בהצלחה ושניתן להשתמש בו בחינם. כאן כמובן יש אנלוגיה ללימוד מניסיונם של אחרים. אותם הדברים בדיוק ניתנים ליישום גם בהתפתחות אישית כנ"ל.

שימוש במשאבים קיימים אומר גם לדוגמא כי עלינו לדעת בעיקר כיצד להפוך הצלחה אחת שלנו להצלחות נוספות. אחרי כל פעם שאנחנו מצליחים לעשות משהו אפילו בצורה חלקית, כדאי לנו לעצור לרגע ולנסות להביא אל המודע שלנו את הגורמים ודפוסי החשיבה שגרמו לנו להצליח. הפעולה הזאת היא בעצם שימוש נכון וחכם במשאבים קיימים שיש לנו כדי ליצור עבור עצמנו הצלחות נוספות יותר בקלות.

לסיכום האדם הוא בדיוק כמו עסק. כשם שבעסק מוצלח משתמשים כל הזמן קודם כל בניסיון העבר ובתשתיות ובמשאבים הקיימים ולא ממציאים כל הזמן את הגלגל מחדש, כך גם אדם שרוצה להיות מוצלח כדאי לו להשתמש במשאבים הקיים העומדים לרשותו, שהם השכל וההיגיון שלו, ניסיון העבר האישי שלו ושל אלו שסביבתו. כאשר ככל שנהיה חכמים יותר, כך נצליח להתחזק מכל דבר שמתרחש סביבנו. בהצלחה.

המאמר מאת להצליח בכח המחשבה | ידע - הדרך שלך להצליח

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על מאמץ, אימון, חשיבה חיובית, קושי ועוד ...

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר