איך מתמודדים עם חרדות, מה טוב בחרדות ולמה הן קיימות? | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


איך מתמודדים עם חרדות, מה טוב בחרדות ולמה הן קיימות?

פורסם בתאריך 02/23/2010 ע"י Eip Good בקטגוריה קידום אישי | צפיות: 3187 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: רגשות, טיפשות / שיגעון, פסיכולוגיה, להיות מודע לעצמך, מאמרים, מטרות, שמחת חיים, פרנויה, חרדות, יעוץ, מחשבות, אהבה עצמית, ידע, חשיבה חיובית, רוחניות, שיגעון, חששות, יעוץ אישי, תודה, אהבה, הנאה, הערכה, פחדים פוביות, התמודדות, מודעות אישית, הרגלים, פחד מהפחד, טיפול, חוכמה, ייסורים,

איך מתמודדים עם חרדות, מה טוב בחרדות ולמה הן קיימות?

חרדות. איך מתמודדים עם חרדות אמיתיות? ראשית בטרם ניגש לתשובה, יש להבהיר למה הכוונה במונח חרדות אמיתיות. ישנם 2 סוגים של חרדות ופחדים. רוב ככל הפחדים והחששות של האדם אינם הגיוניים. האדם חושש ומפחד מכל מיני שטויות שמלחיצות אותו. לגבי חרדות שאתה מבין שנובעות משטויות הרי שלגבי חרדות כאלו הפתרון הטוב ביותר הוא להתקדם קדימה ולהתעלם מהן. כי לא באמת אפשר להלחם במשהו שאינו קיים באמת, אלא עלי ידי זה שמתעלמים ממנו.


וכפי שכבר התבאר במספר מאמרים כגון כיצד להעלים פחדים לא הגיוניים וגם כיצד להתגבר על חרדות ועוד.


יחד עם זאת לעיתים קיימות חרדות אמיתיות.


ז"א שלאדם יש פחד (אפילו) בלתי מוסבר שנובע לא סתם בגלל איזו פרנויה שטותית אלא בגלל חשש אמיתי ועמוק שיש בתוכו. וכאן יש לתת את הדעת מה יש לעשות במצבים כאלו.


אז ראשית ננסה להבין ממה נובעות חרדות אמיתיות ומה גורם להן להופיע. אז מהי בכלל חרדה? כידוע, לכל אדם יש המון רבדים שונים של מודעות, החל מרמת המודעות החיצונית ועד רמת השורש של התת מודע. כל הרמות האלו קיימות אצל האדם במקביל כל הזמן. במשך היום האדם פועל בעיקר מרמת המודע שלו וברמת התת מודע שלו וברמות עמוקות יותר מצטברים כל הזמן משקעים שונים. של רצונות / מחשבות / פחדים וחששות.


כאשר כמות גדולה של חששות ופחדים שהצטברו ברמות הפנימיות של תת המודע עולות מעל פני השטח, הדבר הזה הוא כמו הר געש שיוצר פרץ אדיר של חרדה שמשגעת את האדם בצורה קטלנית ביותר. דהיינו, הצטברות של חששות ופחדים ברמת התת מודע, שהודחקו המון זמן, הם אלו שיוצרים את החרדות. וככל שהחששות רציניים יותר, וככל שהם הצטברו יותר זמן... כך החרדה קשה יותר.


כפי שכבר התבאר לכל הקשיים שקורים לאדם בחיים יש מטרה חיובית בלבד.


כפי שכבר התבאר וכפי שניתן לראות בחוש יש אנשים שישנים בהקיץ! אנשים מתפקדים כרגיל, עובדים, מגדלים ילדים ועוברים חיים שלמים, אך כל זה קורה תוך כדי שינה של המודעות האישית שלהם. אדם יכול להעביר חיים שלמים בלי התבוננות פנימית באמת על מיהו ומה מעשיו בעולם.


ומטרת הייסורים והקשיים שהחיים מזמנים לאדם היא כדי להעיר את האדם מהשינה כדי שהחיים שלו יהיה טובים יותר וכדי שהוא ייהנה יותר בחיים שלו כדלהלן. חשוב להבהיר, כי לכל אחד מאיתנו יש רמות שינה שונות.


ז"א זה לא שאתה ער לחלוטין או ישן לחלוטין, אלא לכל אחד מאיתנו יש בעצם למה להתעורר ולהיות מודע לעצמו עוד יותר. וכנ"ל מטרת הקשיים שהחיים מזמנים לנו, היא כדי שנעצור את מרוץ ותרדמת הזמן ונתבונן לרגע אחד על עצמנו.


ומה קורה כשמישהו ישן ומנסים להעיר אותו אך הוא לא מתעורר, מה עושים אז? במקרה כזה כמובן מזעזעים אותו עוד יותר כדי שיקום. ומה קורה אם הוא בכל זאת ממשיך לישון ולא נותן שיעירו אותו? במקרה כזה מעירים אותו עוד יותר בכוח. ואותו הדבר בדיוק הן החרדות! החרדות מטרתן היא לעורר את האדם ולהעיר אותו מהשינה שלו אל הטוב שיש במציאות ובעולם.


ואיך זה קורה בפועל בעניין החרדות? כבר הבנו שחרדות אמיתיות הן הצטברות של פחדים שיש לאדם ברמת התת מודע שלו. ולמרות שהאדם מדחיק אותם כל הזמן, הרי שבפועל הם עדיין שם. וזה אומר בעצם שהאדם לא מסוגל להנות מספיק בחיים, בגלל שעדיין יש לו פחדים ברמת התת מודע.


ז"א שהחרדות שיש לאדם ברמת התת מודע גם כאשר הוא מדחיק אותן, הרי שהן מונעות מהאדם להנות בחיים.


ובדיוק לשם כך באה החרדה. כי החרדה מציפה החוצה את החששות האמיתיים שיש לאדם ברמות העמוקות יותר שלו. ועל ידי זה שהאדם מטפל ברמות העמוקות שלו, על ידי זה החיים שלו נהיים טובים יותר. ואם האדם בכל זאת ממשיך לישון ומשאיר את הפחדים הפנימיים שלו בפנים ללא טיפול לאורך זמן, במקרה כזה באה חרדה חדשה חזקה יותר מהקודמת כדי לעורר את האדם...


וניתן דוגמא ש"במקרה" מייצגת המון מהחרדות האמיתיות שיש לבני האדם. רוב ככל החרדות ההגיוניות שיש לבני אדם נובעות מפחד שיקרה שינוי קיצוני בחיים שלהם, שינוי שבו הם יאבדו משהו שמאוד קרוב להם, את עצמם, את שפיותם, את עבודתם, את משפחתם. עיקר החרדות שיש לאדם הן שמא יקרה משהו ממש גרוע שישנה את המציאות שאליה אנחנו רגילים ושהאדם לא מאמין שהוא יהיה מסוגל לעמוד ולהתמודד עם כזו רמת קושי. ומשם נובעת החרדה. וככל שהפחד מהשינוי גדול יותר, כך החרדה גדולה יותר וכך התסמינים גדולים יותר.


ולמה זה מצוין שיש חרדה? למה צריך להגיד תודה על זה שהחרדה הגיעה? כי החרדה מזכירה לאדם שיש לו ברמה פנימית יותר איזה שהם חששות שמפריעים לו להנות מהחיים באמת. ולמרות שהוא בטוח שהוא כן נהנה מהחיים, הרי כי כל זמן שלא מטפלים בחרדות הפנימיות, הרי שלמרות שנהנים, הרי שלא באמת נהנים מספיק כפי שיכולים להנות אילו לא היו פחדים גם לא בפנים. ולמרות שחיים, הרי שאלו לא באמת חיים אלא זהו מצב של שינה שאליה בורחים כדי להדחיק דברים. כי כך האדם מדחיק ולא מתבונן. ותפקיד החרדה הוא להעיר את האדם.


ולכן זה מצוין שיש חרדה! כי החרדה באה כדי להעיר את האדם מהשינה, דהיינו לגרום לאדם לא להדחיק את הפחדים שיש לו בתת מודע אלא להתמודד איתם. וכאשר האדם מדחיק אותם ולא רוצה להתמודד באמת, דהיינו האדם מעדיף לישון. מה עושים אז? מזעזעים את האדם עוד יותר חזק, כדי להעיר אותו מהשינה וכדי לגרום לחיים שלו להיות טובים יותר, לשם זה מביאים לו לאדם חרדה, כדי שיטפל בפנימיות שלו באמת ועל ידי זה החיים שלו יהיו טובים יותר.


אז מה באמת צריך לעשות כאשר יש לאדם חרדות אמיתיות? אז קודם כל בכל מקרה על האדם להשתדל בכל כוחו להירגע ולא לפחד מהפחד. כי עיקר הבעיה בחרדות היא שהאדם לחוץ מכך שהוא לחוץ והוא בחרדה נוספת בגלל שהוא בחרדה וזה כמובן כמו חול טובעני, שככל שאתה חרד יותר מהחרדה שלך ומפחד יותר מהפחד שלך, כך כמובן הרע מתגבר עוד יותר. ולכן קודם כל על האדם לנסות לא להוסיף פחד על פחד וחרדה על חרדה.


ומה עושים עם החרדה הראשונה שנובעת מהפחדים שיש לאדם ברמות התת מודע הפנימיות יותר שלו?


התשובה על כך היא שעל האדם לפנות ולבקש סיוע מהשכל והחכמה שלו ושיש לו ולנסות להבין ממה בעצם נובעת החרדה. ולאחר מכן לנסות להבין מה הפתרון לחרדה. וגם אם האדם לא מצליח להבין את פשר החרדה ו / או את פתרונה, הרי שיש רק 2 אפשרויות בלבד, או שזו חרדה דמיונית ואז פשוט יש להמשיך הלאה כנ"ל, או שזו חרדה אמיתית וגם אז יש להמשיך הלאה ולהתבונן פנימה ולהבין את פשרה ואת פתרונה. ובכל מקרה אין לפחד מהחרדה עצמה, כי זה פשוט מיותר לחלוטין ולא מקדם את האדם לשום מקום...


וכפי שכבר התבאר, רוב ככל החרדות שיש לאדם נובעות מחמת התלות הרגשית שיש לאדם בכל מיני דברים ומצבים. תלות רגשית של האהבה העצמית של האדם לעצמו בכל מיני דברים. תלות רגשית של שמחת החיים של האדם בכל מיני דברים. ועיקר החרדה של האדם נובעת מהפחד לאבד את הדברים שהוא תלוי בהם רגשית.


אין הכוונה לומר שהאדם לא ייהנה ממה שיש לו, או שלא ישקיע במה שיש לו. הכוונה היא שהאדם בנוסף ישקיע גם בפנימיות שלו ובלבנות את עצמו מבפנים לכך שהוא יאהב את עצמו יותר בלי קשר לסיטואציה הספציפית שבה הוא נמצא. עיקר החרדה מטרתה היא חיובית כדי לגרום לאדם להתעורר יותר ולהזכיר לו לבנות את עצמו יותר מבפנים וללמוד לאהוב את עצמו יותר מבפנים בלי קשר לאירועים חיצוניים.


ואת כל זה כמובן עושים על ידי התבוננות ועשייה חיובית תוך כדי התבוננות שעוזרת לאדם לבנות את עצמו מבפנים. והדברים כמובן נאמרים בצורה כללית, אך כל אדם יכול להתבונן פנימה ולראות כיצד בנייה אמיתית של עצמו מבפנים תעזור לו לצאת מהחרדה ולהנות יותר בחיים.


ונוסיף נקודה למחשבה: הפחדים האמיתיים של האדם נובעים מהפחד לאבד דברים מאוד חשובים. הפחדים האלו לפעמים גורמים לאדם לפחד פחד מוות ולהיות בחרדה קיצונית כאילו יש סכנה על החיים שלו. עכשיו נתבונן לרגע אחד ונחשוב. כאשר אחרי 120 האדם בסופו של דבר ימות, מה יקרה אז? האם אז הוא לא יעזוב את כל אותם הדברים שממש חשובים לו? הרי כל אותם הדברים שאתה ממש מפחד לאבד אותם, הרי שבאמת בתחנה הסופית בכל מקרה הם לא ישארו שלך. ומה לומדים מכך?


כידוע אדם שניצול ממוות, בד"כ הוא מתחיל להעריך יותר את החיים שלו. ולכן גם כאן החרדות מלאבד כל מיני דברים מזכירות לאדם מצב אמיתי שבו באמת בסופו של התהליך הוא יצטרך לעזוב את העולם ואת כל הדברים שהוא בנה כל חייו.


וכפי שכבר התבאר במאמר כיצד לחיות טוב יותר על ידי זה שתזכור שבסוף אתה מת? המסקנה האופרטיבית מכך היא, שעליך להנות מכל רגע שאתה חי ולהעריך את החיים ואת הדברים שלך יותר, לצד זה שלא תפתח בהם תלות! דהיינו מצד אחד להנות ממה שיש לך ולומר תודה על הקיים, בדיוק כמו אדם שניצל ממוות שמעריך כל דבר ואפילו את זה שהוא נושם. אך יחד עם זאת, אל תפתח תלות בדברים שלך, כי הם לא באמת שלך ובסופו של דבר גם אם ממש תתעקש, הרי שבסופו של דבר תאלץ להיפרד מהם כדרך כל העולם. ולכן עליך להעריך את הקיים ולהנות מההווה כפי שהוא בלי כל מיני חששות מהעתיד.


לסיכום: דבר ראשון על האדם לא לפחד מהפחד. דבר שני על האדם להפעיל את השכל ואת ההיגיון שלו ולנסות להתבונן מה באמת מציק לו מבפנים ומה הוא מדחיק כל הזמן. בד"כ בסופו של דבר מגיעים לכך (בהנחה שהפחד הוא אמיתי ולא דמיוני) כי האדם מפחד מלאבד דברים מאוד חשובים לו בחיים שהוא תלוי בהם רגשית. ומכאן המוסר השכל הוא שעל האדם לדעת לבנות ולחזק את עצמו מבפנים ולהיות תלוי רגשית רק בעצמו כמה שיותר ולא באירועים השונים של החיים. ומכאן שגם החרדות הן רק לטובה! שיהיה בהצלחה.


מאמרים נוספים על חרדות והתמודדות איתן:


*כיצד להתגבר על חרדות? כיצד לצאת מהתקפי חרדה ופחדים שגורמים לכאבי ראש נוראיים?


*פחדים והרגלים לא הגיוניים - ממה הם נובעים וכיצד להעלים אותם?

המאמר מאת ידע - הדרך שלך להצליח | להצליח בכח המחשבה

הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על אימון אישי, תלות רגשית, כאבים, אהבה ועוד ...

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר