איך ללמד ילדים לבשל . | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


איך ללמד ילדים לבשל .

פורסם בתאריך
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'America/New_York' for 'EDT/-4.0/DST' instead in /home/publihse/public_html/article.php on line 204
04/11/2021 ע"י קורה שורץ בקטגוריה פעילויות | צפיות: 547 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: נכדים, בישול, סיפורים,

איך ללמד ילדים לבשל .

אם אתם רוצים לבלות זמן איכות עם הנכדים, נסו לבלות אתם במטבח, בזמן הכנת האוכל. תמצאו כאן הצעות לפעילות שהנכדים יוכלו לעשות בכל גיל, החל מגיל שלוש. למה דוקא גיל שלוש? כיון שמניחים שבגיל הזה הם כבר יכולים להקשיב להנחיות ומסוגלים כבר לבצע כמה פעולות פשוטות.
לפני הכל, ציידו את הנכד בסינר. יש בחנויות סינרים קטנים, חד פעמיים או רב פעמיים. לאחר שעזרתם לנכד לקשור את הסינר, חפשו הדום או כסא קטן ובטיחותי, כדי שהנכד יוכל להגיע לגובה משטח השיש או לשולחן כך שיהיה לו נוח. אפשר גם להושיב אותו על כסא גבוה יותר. אם אתם חוששים מלכלוך שיתפזר סביב, הניחו מפת פלסטיק או עתונים על המשטח. לא לשכוח להרחיק סכינים, חפצים מסוכנים וכלי זכוכית שבירים. העבודה ביחד היא דרך נהדרת לחבב על הנכד את העיסוק במטבח ובבישול.
נתחיל מגילאי 3,4,5.
אם אתם רוצים לשטוף פירות או ירקות, מלאו קערה במי סבון ותנו לנכד לשטוף את הירקות או את הפירות. תנו לו קערה נוספת עם מים נקיים, כך שהנכד יוכל להעביר כל פרי או ירק שטוף במי סבון, למים נקיים. בקשו ממנו שיבדוק אם המים מספיק נקיים להמשך השטיפה. אם הנכד יעיר שהמים כבר לא נקיים, החליפו אותם. זה יעזור לנכד גם לעבוד וגם לעשות "בקרת איכות". הוא ירגיש בטחון בכך שהענקתם לו סמכות. תוך כדי עבודה, ציינו את השם של כל פרי, כל ירק וכל כלי מטבח שבו אתם משתמשים. זה מבטיח גם העשרת אוצר המילים.
נניח שהחלטתם להכין שניצל. תכינו שלוש קעריות: אחת עם קמח, שניה עם ביצה טרופה ושלישית עם פירורי לחם. הסבירו לנכד שיש להטביל את פרוסת הבשר בקמח, אחר כך בביצה ובסוף בפירורי לחם. עקבו אחריו בהתחלה כדי לודא שהוא זוכר ועושה את מלאכתו נאמנה.
אם יש לאפות עוגה, הנכד יכול לערבב את הקמח, אבקת האפיה והסוכר בכף או בכפות ידיו, בתנאי שהן נקיות מספיק.
הנכד יודע לספור? זאת הזדמנות לתרגל אם צריך להוסיף שלוש כפיות סוכר, חמש כפות קמח או שתי כפות מים – תלוי מה דורש המרשם.
הנכד יכול לסנן קמח בעזרת מסננת. למדו את הנכד לנער בעדינות את המסננת מעל קערה גדולה.
אם צריכים עשבי תיבול, הנכד יכול לקרוע את העלים מהגבעולים. בעזרת סכין פלסטיק, הנכד יכול לנסות אפילו לקצוץ אותם. גם תות שדה , למשל, יהיה קל לנכד לחתוך וגם להגניב לפיו מדי פעם תות מתוק.
הכיף האולטימטיבי לנכדים: ללוש בצק. גם אם לא זקוקים לעוגיות, שבו עם הנכד וחפשו מתכון לעוגיות. יש באינטרנט אלפי מתכונים. בחרו אחד מהם, הקריאו אותו בקול ולכו להכין את הבצק ביחד. תנו לנכד לשחק וללוש את הבצק – אין כיף יותר גדול מזה! זה יותר כיף מפלסטלינה, כיון שבסוף גם נהנים מלאכול את התוצר הסופי.

גילים 6-7
הנכד כבר יכול להשתמש בסכין אמיתית, בתנאי שהיא לא חדה ובתנאי שהקצה לא מחודד.אפשר לחתוך ביצים קשות, פירות רכים.
ודאי מספריים הם כבר כלי שימושי למדי בגיל הזה. תנו לנכד זוג מספריים כדי שיחתוך שמיר, פטרוזיליה, נענע – כל ירק תיבול שבנמצא.
אם צריך להוסיף מים למרק, הנכד כבר יכול למלא כוסות מים ולספור כמה כוסות נדרשים על פי המתכון. הוא גם יכול למלא חצי כוס, שליש כוס, רבע כוס – והנה הזדמנות טובה להראות לו מה השימוש בשברים מבלי לשבור את הראש.
אפשר לתת לנכד לערבב בכף מספר מרכיבים: קמח, ביצים, סוכר או מלח.
איזה כיף זה לשמן תבנית לעוגיות, לעוגה או לפשטידה! אפשר עם ספריי, או להשתמש בפיסת נייר מגבת ושמן, או בחמאה – מה שנחוץ.
הנכד ישמח לקלף: קלמנטינה, תפוז, ביצה קשה.
אחרון חביב: לערוך שולחן. הנכד יפרוס מפה, יניח צלחות – רצוי לא מפורצלן ולא שבירות. למדו אותו שיש להניח סכין מימין לצלחת, כף למרק מימין לסכין, מזלג משמאל וכפית לעוגה מקדימה, ליד הכוס. שוב – רצוי לדלג על כוסות הקריסטל בשלב זה.
לקפל מפיות ולסדר אותן במפיון: ממש עיסוק נחמד ומרגיע.

גילים 8-11
הנכד כבר יכול קרוא מתכון לבד.
תנו לו לבחור מה התפריט שיש להכין. כמובן ששמורה לכם זכות הוטו, כמו למעצמות באו"מ, אם הוא בוחר מתכונים מסובכים מדי או שדורשים מצרכים שאין לכם בבית.
הקולפן כבר כלי שימושי ונחוץ. הנכדים כבר יכולים לקלף מלפפון, למשל, ולהכין סלט. את חיתוך הבצל חסכו ממנו: הנכד עוד עלול להתלונן שגרמתם לו לבכות!
אם בביתו הנכד עוד לא למד להשתמש במיקרוגל, זה הזמן ללמד אותו איך לחמם אוכל במיקרו. השימוש בתנור יבוא בהמשך.

מגיל 12 הנכד כבר יכול ללמוד:
איך מפרידים חלבון מחלמון מבלי שהתוצאה תתקלקל.
איך מקציפים חלבונים במערבל.
כיצד לשים בצק , כיצד מרדדים אותו ואיך יוצרים צורות של עוגיות. יש לקמח את משטח העבודה ולשמור על סביבה נקיה ככל שניתן.
כיצד מקציפים שמנת מתוקה – יאמי!
איך אפשר להתיך שוקולד בכלי קטן, המונח בכלי גדול יותר שבו רותחים המים. ספרו לו שבצרפתית הפטנט המופלא הזה נקרא “בן מרי” BAIN MARIE, כנראה על שם איזו מרי עלומה שהמציאה את הפלא. זאת הזדמנות נהדרת לשבח את המטבח הצרפתי.

בכל אחת מהפעמים בהן אתם מבלים עם הנכדים במטבח, ספרו להם כמה חוויות מהילדות שלכם כשלמדתם לבשל -או לפשל, לפי המצב. זאת הזדמנות נהדרת לספר מזכרונותיכם , להצחיק עם בדיחות על אוכל ולשמור על מצב רוח טוב.
אל תשכחו לשתף את מי שאוכל מה התרומה של הנכד בהכנת הארוחה: עוד הזדמנות לתרום לבטחונו העצמי.
בהצלחה ובתאבון!

אודות קורה שורץ

קורה שורץ www.saba-sabta.co.il

קורה שורץ

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר