שלום, אורח
קטגוריות
כמות: 35-30 יחידות קרמבו
חומרים
לבסיס :
200 גרם שוקולד מריר או חלב
1/2 כוס × וטלה (150 גרם)
61/2 כוסות פצפוצי אורז (200 גרם)
לקרם שוקולד לבן וקפה :
2 מיכלים שמ× ת מתוקה (500 מ"ל)
1 כף גדושה אבקת × ס קפה
250 גרם שוקולד לבן
לציפוי שוקולד קרא× צ'י :
350 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן (45 מ"ל)
אופן ההכ× ה
מתחילים להכין את הקרם (הוא דורש קירור של כ-4 שעות):
בסיר מחממים מיכל אחד בלבד של שמ× ת מתוקה עם × ס קפה, לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא × מס.
מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהתערובת קרה מאוד (אפשר להכין עד יומיים מראש).
מכי× ים את הבסיס :
ממיסים שוקולד ומערבבים פ× ימה × וטלה. מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
מעבירים את התערובת ל× ייר אפייה, מכסים ב× ייר אפייה × וסף ומרדדים בעזרת מערוכ בין ש× י × יירות אפייה (הפצפוצים יישברו ויימעכו תוכ כדי רידוד וזה בסדר), עד שמתקבל דף דחוס בעובי של 1 ס"מ בערכ.
מעבירים את התערובת עם × יירות האפייה למגש ומכ× יסים למקפיא ל-20 דקות, עד שהבסיס מתקשה.
קורצים לעיגולים בקוטר 4 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות. שומרים את התחתיות בכלי אטום במקפיא עד השימוש (אפשר להכין עד שבוע מראש).
מסיימים את הכ× ת הקרם :
מעבירים את תערובת השוקולד הקרה למיקסר, יוצקים פ× ימה מיכל × וסף של שמ× ת מתוקה ומקציפים יחד עד לקבלת קרם יציב.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ.
מזלפים את הקרם על התחתיות ומקפיאים שוב :
מזלפים את הקרם על התחתיות: הכי קל לזלף לגבעה גדולה ועגולה, אבל הכי יפה לזלף בצורת ספירלה עם שפיץ בסוף, כמו "גלידה אמריקאית" של פעם.
מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות, עד שהקרם מתקשה.
מצפים בשוקולד ומגישים :
ממיסים שוקולד, ורק אחרי שהוא × מס לגמרי מערבבים לתוכו שמן.
מ× יחים לציפוי להתקרר לטמפ' החדר, מעבירים אותו לכלי צר וארוכ וטובלים בו את הקרמבואים הקפואים (מטביעים אותם הפוכים). מ× יחים בחזרה על המגש - הציפוי יתקשה בתוכ כמה ש× יות.
שומרים במקפיא, ומ× יחים לקרמבואים להפשיר כמה דקות מחוץ למקרר לפ× י ההגשה.
מתכו× ים × וספים באתר × יבים.× ט,הקליקו עכשיו!
אודות יוסי אותמזגין
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה