שלום, אורח
קטגוריות
עוד מימי בראשית ידוע באזור המזרח התיכון כי הדבש ושמן הזית טובים לא רק בטעמם אלא גם בזכות הסגולות הקוסמטיות והרפואיות. שמן הזית ודבש מוזכרים במקרא וידועים עוד מקדמת ד× א. כבר אז דובר על התערובת המוצלחת של שמן זית ודבש כמזון המיטיב עם הגוף וה× פש, כמוצר המוסיף לבריאות וכמוצר המטפח את העור. שמן זית ודבש הם פופולאריים במגוון תחומים כמו תחום הרפואה, קוסמטיקה, בישול ואפייה, טיפוח הגוף ועוד. דבש ושמן זית מכילים בתוכם מרכיבים אשר מועילים לגופי× ו בין אם א× ו בוחרים לשלב אותם בבישול או להשתמש במוצרים המכילים דבש ושמן זית למטרת טיפוח הגוף.
מה ידוע על שמן זית ודבש?
בשמן זית יש חומצת אמי× ו חד שומ× ית בלתי רוויה המרחיקה את הכולסטרול הרע בגוף ומחזקת את הכולסטרול הטוב. בשמן זית יש × וגד× י חמצון השומרים על מראה צעיר ורע× ן ועל עור בריא ו× קי. שתיית כף שמן זית מדי בוקר מפחיתה עצירויות ומזרזת את פעולות המעיים ומערכת העיכול. שמן זית משפיע לטובה על ספיגת הסידן בעצמות. בזכות שמן זית הסידן × ספג טוב יותר בגוף זו הסיבה שמומלץ לתי× וקות ולילדים, כמו גם למבוגרים, לצרוכ שמן זית מדי יום.
איכ יודעים איזה שמן זית לק× ות?
כיום יש× ו מבחר רב של סוגי שמן זית על המדפים אכ חשוב לעשות הבדלה בין ש× י סוגים עיקריים של שמן זית:
• שמן זית כתית: הסגולות והיתרו× ות של שמן זית מיוחסות לשמן זית כתית. שמן זית כתית הוא השמן שהופק מהסחיטה הראשו× ה של הזיתים ש× כבשו בכבישה קרה. זמן זית כתית הוא שמן איכותי מאד וטעמו עדין מאד. שמן זית כתית גם עשיר מאד ב× וגדי חמצון. מחיר שמן זית כתית גבוה מאד יחסית לשמ× י זית אחרים.
• שמן זית זכ: שמן זית זכ הוא שמן שעבר סי× ון וזיכוכ. איכותו של שמן זית זכ טובה פחות ויש בו פחות × וגדי חמצון.
שמן זית כדאי לרכוש באריזות קט× ות ולהשתמש בו אחרי תקופה קצרה כדי למ× וע את תהליכי חמצון השמן. לא כדאי להשתמש בשמן זית לטיגון אלא רק כתוספת למאכלים קרים, כיוון שהשמן × הרס בחום.
מה ידוע על הדבש?
הדבש הוא צוף הפרחים המעובד בקיבתן של הדבורים ה× קבות. לאחר העיבוד בקיבה מחזירה הדבורה את הדבש אל חלת הדבש שגם מיוצרת על ידה מדו× ג המופרש מגופה. אחרי סי× ון קל ש× ועד להיפטר מחלקיקי דו× ג דבש, הדבוראים (הכוור× ים) רודים את הדבש היישר מהכוורת אל הצ× צ× ות. דבש הוא מוצר טבעי שאי× ו עובר שום עיבוד מלאכותי. בגלל ההרכב הכימי המיוחד שלו, דבש הופכ למוצק כשהוא מתקרר יתר על המידה. דבש איקליפטוס וכן דבש פרחי בר מתגבשים בטמפרטורות × מוכות יותר. דבוראים המחממים את הדבש כדי למ× וע ממ× ו התגבשות בעת קור פוגעים בערכיו התזו× תיים.
מה עוד ידוע על דבש?
מאז גילויו של הדבש בימי קדם הוא משמש כממתיק טבעי המשפר את טעמם של משקאות שו× ים, החל ממשקאות חמים כמו תה וקפה וכלה במשקאות קרים כמו אייס קפה ברוטב דבש. אפשר להשתמש בדבש לתיבול סלטים ותבשילי ירקות וכן לתיבול בשר בקר ובשר עוף. הדבש אי× ו מאבד מטעמו הטוב בזמן בישול, רק חשוב לזכור שיעילותו הבריאותית פוחתת בעת חימום.
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה