שלום, אורח
קטגוריות
במקומות רבים × אכלים מרקים ממרכיבים פחות טריוויאליים. באירופה × פוצים מרקי דם העשויים מדמם של בעלי חיים שו× ים. במקומות אחרים × אכל מרק מ× גו. כיום א× ו מכירים כבר את מרק המיסו היפ× י המכיל גם אצות. כול× ו זוכרים את מרק העי× יים מהסרט אי× דיא× ה ג'ו× ס. בכל מקרה, כמעט בכל מקום בו × אכלים מרקים חמים, × אכלים גם מרקים קרים.
מרק קר מאוד
אם כן, מרק הוא לא רק ע× יין של חורף. המרק הקר הפופלארי ביותר הוא אולי הגספאצ'ו. להכ× ת גספאצ'ו יש× ם מאות מתכו× ים (כמו לכל מרק × פוץ), אכ הבסיס הוא תמיד עגב× יות. מרק קיצי × וסף הוא מרק יוגורט, לו מוספים הרבה פעמים מלפפו× ים ושמיר. יש× ו כיום אפילו מרקים קרים מסברס. מרק קר הוא פתרון × הדר לימי הקיץ החמים בהם מזיעים גם ככה מספיק.
איכ מכי× ים?
יש× ם שיטות שו× ות להכ× ת מרקים קרים. חלק מהמרקים הקרים דורשים בישול מוקדם של המרכיבים, וקירור המרק לאחר מכן לפ× י הגשתו. מרקים קרים אחרים מכי× ים מחומרים שאי× ם דורשים בישול. פשוט שמים הכול ביחד, מערבבים, ומקררים קצת לפ× י ההגשה. מרקים קרים × פוצים כיום גם כמ× ות אחרו× ות.
ממה זה?
מרק טוב הוא תולדה של מרכיבים טובים (הדבר × כון באופן כללי לגבי אוכל). בכדי להבטיח שהמרק שלכם ייצא טעים, רצוי לבחור את המרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר. ב× יגוד לשקשוקה, מרק גספאצ'ו מחייב שימוד בעגב× יות טריות.
כמה שמת?
מרק טוב הוא גם ע× יין של יחסים × כו× ים בין המרכיבים. מי מאת× ו לא אכל מרק מלוח מדי, או מרק שלא היה בו די מלח?. אולם, תבלי× ים הם לא הדבר היחיד ש× ותן למרק את טעמו. מרק ירקות עם יותר מדי סלרי עלול לקבל טעם מובהק למדי, שלא לדבר על כוסברה. גם הכוסברה, דרכ אגב, היא בסיס למספר מרקים. היחסים בין המרכיבים השו× ים של המרק הם ש× ות× ים לו אופי. יש א× שים שאוהבים מרק בטעם של חורף (עם הרבה ירקות שורש), ויש א× שים שמעדיפים מרקים פיק× טיים. כל אחד והמרק שלו.
× זיד!
סמיכותו של המרק היא גם ע× יין חשוב. מרק בצל הוא דוגמה טובה לככ. למרקי זה מוסיפים בדרכ כלל מעט קמח על מ× ת שיקבל מרקם סמיכ מעט. יש× ם גם מתכו× ים למרק בצל קר, ככ שגם אותו × יתן לאכול בימי הקיץ (או האביב). מרקים מימיים מדי הם באופן כללי ע× יין לא רצוי, וגם מרק ירקות רצוי שיהיה בו גודש רב של ירקות. כמובן שיש א× שים שמעדיפים מרק צח, והוא × חשב כתרופה טובה לצי× ון (רצוי חם, כמובן).
אודות אורן שץ
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה