שלום, אורח
קטגוריות
מתכו× ים קלים להכ× ה
הרבה א× שים מזמי× ים אוכל מבחוץ, אכ למה לא ל× סות להכין אוכל בבית עם מגוון מתכו× ים קלים ואיכותיים? אוכל ביתי לא חייב להיות מטלה או ע× יין מסובכ. יש× ם מתכו× ים רבים למאכלים בסיסיים ומוכרים וכן תוספות וקי× וחים איכותיים שלא היו מביישים מסעדות שף מהמעלה הראשו× ה. × יתן להכין מתכו× ים טובים גם בעזרת מספר מוצרים ה× מצא בכל בית בכל עו× ה בש× ה, וההכ× ה × ות× ת תחושה מספקת. מי שמתקדם בתחום של גיבוש מתכו× ים מורכבים יכול בקלות לגלות את הקסם שבבישול פסטות או מרקים ש× יתן למצוא רק במסעדות.
בהמשכ מאמר זה × מ× ה מספר מתכו× ים קלים להכ× ה בלבד, אלו מתכו× ים שהימצאותם במסעדות הוא מאורע × דיר, אכ עדיין למרות פשטותם, הם ערבים לכל חיכ, במיוחד בתקופת החורף...
מתכו× ים עיקריים שא× שים מבשלים...
מתכו× ים מועדפים לבישול בבית כוללים בין היתר פסטות. מתכו× ים לפסטה × יתן לאתר בהמון צורות ועם מגוון רטבים. במקרה וקו× ים פסטה מוכ× ה בסופר, ההכ× ה תהיה קלה מהרגיל, אכ מתכו× ים לפסטה בהכ× ה ביתית יהיו רעיון יצירתי יותר. כדי להכין את הפסטה הבסיסית יש:
לערבב כוס קמח עם מעט מלח, ולהוסיף ביצה אחת. לאחר ערבוב במשכ זמן מה, תיווצר עיסת בצק. את הבצק יש לשטח עם מארוכ במשכ מספר דקות וזאת כדי להשיג צורה שטוחה ודקה. כעת אפשר לחתוכ בזהירות ובדיוק את הבצק לפרוסות ארוכות ודקות של פסטה. לבשל את הפסטה כ10 דקות ולהגיש.
× יתן להוסיף שמן זית, לפזר על הפסטה גבי× ת פרמזן ועוד מגוון רב של אפשרויות. אפשר להכין גם אטריות בשילוב עם סלט. ה× ה כמה סוגי פסטות מוכרים:
1. ק× לו× י. הק× לו× י היא פסטה ממולאת בגבי× ה ובבשר אשר × אפית בציפוי רוטב.
2. קפלי× י. אלו הן רצועות פסטה ארוכות המתאימות לסוגים רבים של רטבים. מתכו× ים לפסטה זו אפשר להכין בתוספת שום, פטריות ועוד.
3. פטוצ'י× י. הפטוצ'י× י היא פסטה בעלת עלים עבים יחסית, פסטה זו דומה מעט ללז× יה. אטריות אלו גדולות ולכן כדאי לשלבן עם מתכו× ים המבוססים על רוטב רב.
מרקים הם עוד מאכל בסיסי שמתפתח להרבה כיוו× ים וטעמים. מרק יכול להיות א× ין טעם או פשוט, להיות בריא וגם משביע מאוד. אחד המרקים ה× פוצים הוא מרק עוף. יש מספר רב של מתכו× ים למרק זה. ה× ה מתכון עיקרי למרק עוף:
מתכו× ים למרק עוף כוללים מצרכים בסיסיים - ירקות, עוף ותבלי× ים לפי טעם אישי. תחילה יש לשים מספר חתיכות עוף בסיר עם מים קרים, ולהרתיח אותם. להכ× יס למים גזר, בצל, סלרי וירקות אחרים בחתיכות גדולות. לבשל את המרק על אש קט× ה במשכ שלוש שעות. בעת הכ× ת מתכו× ים מסוג זה יש להוסיף מים בעת הצורכ, כדי שכל מה ש× מצא בסיר ימשיכ להתחמם מתחת לפ× י המים. לאחר סיום הבישול אפשר לשים את המרק בסיר ולאחסן במקרר, במקרה ורוצים לשמור אותו לארוחה בערב או ביום שלאחר מכן. × יתן לחזור ולבשל את המרק בתוספת של בשרים, תבלי× ים, תפוחי אדמה ועוד. הצמחו× יים שבי× י× ו יכולים להכין גם מתכו× ים של מרקי טופו, אלו מרקים איכותיים לא פחות המשלבים ירקות ותבלי× ים רבים כמו פלפל, אורג× ו, רוזמרין ורבים אחרים.
מתכו× ים של קי× וחים לבית
לקי× וח, מסעדות שף ומקומות רבים מציעים עוגות ומטעמים משוקולד. מתכו× ים × פוצים לקי× וחים עשויי שוקולד הם הבראו× יז ועוגת הפירות.
מי שרוצה קצת יותר משוקולד בקי× וח שלו יכול לבדוק מתכו× ים לעוגת פירות. כדי להכין עוגה זו יש:
לחתוכ תותים, ב× × ות או כל פרי אחר ולפזר מעל הפירות סוכר וקצת קי× מון. לערבב את הפירות יחד עם 2 ביצים וכוס קמח. ולהכ× יס הכל לת× ור. יש לחמם את התערובת בת× ור עד שזו מקבלת צבע זהוב או חום בהיר. כעת העוגה מוכ× ה.
אז אמ× ם אין כמו הפי× וק שבמסעדות שף או אפילו אכילת מזון מהיר מקופסא, אבל לכם, א× שי החורף המעדיפים את שלוות ביתם כשהגשם מטפטף לו בחוץ – גם המתכו× ים המסובכים ביותר – כבר אי× ם בגדר חלום...
אודות אורן שץ
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה