שלום, אורח
קטגוריות
לחברת מו× טגראס × קודות חוזק רבות אשר עומדות לזכותה ואשר בגי× ם היא הצליחה למקם עצמה בשוק היין העולמי. החברה × ולדה בעיצומה של צמיחת שוק היין העולמי בכלל ויי× ות העולם החדש בפרט, בי× יהן צ'ילה, ב× קודת זמן בה צרכ× י היין בעולם כבר החלו לרכוש מותגי יין המיוצרים במדי× ות לא מסורתיות כגון צ'ילה, וכן היו פתוחים לשי× וי טעמים מסורתיים. מיקומה של צ'ילה מבחי× ה ג"ג מק× ה לה יתרון יחסי על פ× י יצר× יות ממדי× ות זרות מבחי× ת אקלים, טופוגרפיה וכד'. למו× טגרס יתרון יחסי ע"פ המתחרות בשוק העולמי מבחי× ת עלויות ייצור ובקרה × מוכות המאפשרות לה בין היתר גמישות מסוימת בקביעת המחיר.יתרון זה מאפשר לה להגיע גם לקהל יעד פוט× ציאלי אשר מעו× יין לרכוש יין טוב ואיכותי במחיר זול יחסית. מ× גד קביעת מחיר × מוכ למוצר עשוי למצב את המוצר כפחות איכותי ממה שהוא. הדבר × ובע מאופי הק× ייה של צרכ× י היי× ות שבעי× יהם יין איכותי × תפס כיין יקר ולהיפכ. מו× טגרס, כמו כלל יצר× יות יין העולם החדש, לא × יח× ה במו× יטין ומסורת רבת ש× ים המאפיי× ים את יצר× יות יין העולם הישן (צרפת, גרמ× יה וכו') ולכן היא מ× צלת חסרון זה כיתרון ע"י יכולתה לגוון, לחדש ולהתאים טעמים חדשים ללקוחות בשווקי יעד שו× ים. צ'ילה הי× ה הותיקה מבין יצר× יות יין העולם החדש ולפיככ × ה× ית מיתרון יחסי על פ× יהן.
מ× גד לחברת מו× טגראס יש × קודות חולשה רבות המו× עות ממ× ה לבצע דריסת רגל בשוק היין העולמי . צ'ילה אי× ה × יח× ת במסורת ארוכת ש× ים של ייצור לכן עבור ההדיוט אין מודעות לטעם ואיכות היין. מבחי× ה אסוציאטיבית צ'ילה × תפסת כמדי× ה לא מפותחת. מבחי× ה תרבותית יש פער שמעיב על תדמית היין באשר הוא מיוצר בצ'ילה ולא במדי× ות המסורתיות כמו צרפת למשל. חסרון × וסף הוא המרחק הפיזי והתרבותי – רגולציה, עלויות הפצה, זמן שילוח וכד'.העדר וותק ומו× יטין בשוק היין המקומי והבי× לאומי גם הוא מהווה חסרון למו× טגראס. × יקיון היי× ות גם הוא לא מהווה יתרון לחברה.
אחת מההזדמ× ויות הקיימות בפ× י החברה הן הגלובליזציה. התקופה של הורדת חסמים ומגבלות במעבר סחורה בעולם, דבר שמאפשר לה לרכב על הגל ולהגיע למקומות אליה לא יכלה להגיע קודם.הזדמ× ות × וספת שהגלובליזציה מספקת ה× ה אסטרגיות שיווק חדשות, המתמקדות במיתוג, בידול התאמת צרכים וטעמים, גיוון וכדומה. בעוד כי הצפי ה× ו כי צריכת היין בעולם תרד, הדבר מהווה הזדמ× ות עבור יצר× יות יין "העולם החדש", הצרכן אמ× ם יצרוכ פחות, אכ יצרוכ מגוון רחב יותר. המודעות לתרומתו של היין לבריאות וסגולותיו השו× ות, גם הם מאפיי× ים את הש× ים האחרו× ות, דבר שמאפשר מדי פעם לבצע באז תקשורתי ב× ידון (לכול× ו זכור הפרדוקס הצרפתי והשלכותיו על תצרוכת היין העולמית בש× ות ה90).
עיקר פעילותן של חברות ציליא× יות גדולות מתרכזת בארה"ב, א× גליה, ק× דה וגרמ× יה לפי הסדר הזה. בעוד שלמו× טגראס, פעילות ע× פה בא× גליה בלבד. היכרות שווקים אלו עם היין הציליא× י, פותח את הדלת גם לחברת מו× טגראס וזוהי הזדמ× ות ש× יתן ל× צלה.
מבח× י טעימה הוכיחו כי היי× ות הצ’יליא× ים יותר טעימים ויותר איכותיים מיי× ות אחרים באותו טווח המחירים. בעקבות ירידת מחירי הע× בים (בין ש× ת 98 ל2001 הירידה היתה ב40%), ירדו מחירי היי× ות. מכאן, מחירי יי× ות היצר× יות המתחרות, שהיו בטווח מחירים גבוה יותר כעת יהיו באותו טווח מחירים עם היי× ות הצ’יליא× ים, אכ מאידכ, באותה האיכות.
שליחויות וגם הובלות של יי× ות × עשים יותר מקובלים מעת לעת וזה הזמ× ות של החברה לפ× ות לפלח חדש של א× שים.
איומים המרחפים מעל החברה הם העובדה כי שוק היין רווי יצר× ים. רק בצילה × יתן למ× ות מעל ל20 חברות המייצאות יין ברחבי העולם.
מש× ת 2001 תעשיית היין העולמית × כ× סה למצב של עודף היצע בע× בים. בין הש× ים 2001-6, קצב הגידול במכירות ירד והגיע עד לפחות מאחוז בממוצע. חברות גדולות הרחיבו את ערוצי ההפצה שלהן בש× ים האחרו× ות, התמקדות בהפצה ע× פה גרמה לחברות גדולות יותר לתפוס × תח שוק גדול יותר, דבר הגורם לדחיקת החברות הקט× ות לשוליים ורכישה מאסיבית יותר של יי× ות ברשתות שיווק גדולות, להבדיל מח× ויות × ישה, שאפיי× ו את ערוצי ההפצה היש× ים.
ב× וסף,בעידן הגלובליזציה העולה, כאשר מורדים חסמים (לדוגמא, מטבע האירו המשותף, עלויות משלוח, מיסים, מכסים, רגולציה ועוד) מהווים איום על החברה אשר שוכ× ת בדרום אמריקה הרחוקה. יתרון משמעותי של צי'לה על פ× י יצר× יות מתחרות ב"עולם החדש" ה× ו עלויות הייצור ה× מוכות יחסית. ב× ישת ה"עולם החדש", יצר× יות × וספות יכולות להעביר את ייצורן למדי× ות בהן האקלים מתאים וכוח העבודה יותר זול, במצב כזה, תגבר התחרות לרעתה של החברה.
אודות דוד דגן
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה