שלום, אורח
קטגוריות
רכישת ביטוח רכב היא דבר שכמעט כול× ו × תקלים בו לפחות פעם בש× ה, כשמגיע הזמן לחדש אותו. לפעמים א× ח× ו מחליטים פשוט להמשיכ את אותו הביטוח ולחסוכ את הטרחה הכרוכה בסקר שוק מחודש. אם לא התעצל× ו והחלט× ו לבדוק מה יש לשוק להציע ל× ו הש× ה בתחום, סביר לה× יח ש× יתקל בדילמה הבאה: סוכן ביטוח או חברת ביטוח ישיר?
כ× יסת החברות הישירות לתחום של ביטוח רכב
עד לפ× י מספר ש× ים היה שוק הביטוחים × חלתם הבלעדית של סוכ× ים אשר עבדו עבור חברות ביטוח גדולות ושיווקו את המוצר שלהן. הרווח של הסוכן היה כמובן בעמלה אותה הוא גבה מלקוחותיו עבור התיווכ בי× יהם לבין חברת הביטוח.
בש× ים האחרו× ות × כ× סו חברות הביטוח הישירות בצורה מאוד חזקה לשוק הביטוחים ובעיקר לפלח השוק של ביטוח רכב. החברות הישירות מציעות ביטוח או× ליין, ש× יתן לרכוש ולהפעיל מיידית באמצעות שיחת טלפון פשוטה.
חיסכון בעמלת סוכן על ביטוח רכב
יתרון × וסף שמציגות חברות הביטוח הישיר על פ× י סוכ× י הביטוח המסורתיים הוא החיסכון בעמלת סוכן הביטוח. מכיוון שהכל × עשה דרכ הטלפון או האי× טר× ט, אין צורכ לשלם לסוכן שיתווכ בין הלקוח לבין החברה ובככ × יתן לחסוכ את העמלה שיוצאת מכיסו של הלקוח.
כמה שווה לכם יחס אישי של סוכן ביטוח?
אין ספק שעל פ× יו × ראה שיש יתרון משמעותי בתחום של ביטוח רכב לטובת חברות הביטוח הישיר. החיסכון בעמלה והק× ייה הישירה עושים את שלהם. יחד עם זאת, יש× ו גורם שאסור ל× ו להתעלם ממ× ו והוא כמובן הגורם הא× ושי.
אף אחד לא רוצה לדבר עם המוקד הטלפו× י
במקרה בו חס וחלילה × יאלץ להפעיל את הביטוח של× ו, × יתקל בחברת הביטוח במוקדן התורן או בכל × ציג חברה אחר. זה לא יהיה אדם מוכר שיש ל× ו איתו מערכת יחסים מוקדמת ולכן, ברוב הפעמים, לא יהיה לו אי× טרס לדאוג ל× ו בצורה מיוחדת.
סוכן ביטוח אישי יהיה אדם שא× ו כבר עובדים מולו במשכ תקופה מסוימת. הוא יודע איכ א× ח× ו × ראים וסביר לה× יח שגם מכיר את בן או בת הזוג של× ו. האי× טרס שלו לפעול למע× × ו בצורה המהירה והטובה ביותר לא × ובעת רק מההיכרות האישית אלא גם מתוכ ידיעה שאם × היה מרוצים ממ× ו- × מליץ עליו. אם × תאכזב, × עזוב אותו ו× עביר את המסר הלאה.
הפערים במחירים של פוליסות ביטוח רכב
לפ× י שא× ו חורצים דין לטובת חברות הביטוח הישירות בסוגיית המחירים, רצוי ש× בדוק לעומק, מה בדיוק אומרת עמלת הסוכן והאם חברות הביטוח הישירות אכן חוסכות את כספ× ו בככ שהן מפעילות מוקד× ים ולא סוכ× י שטח אישיים.
סכום העמלה שיגבה סוכן ממוצע על ביטוח חובה יהיה בין 30-50 שקלים. על ביטוח רכב צד ג' שעולה לצרכן סביב 600 ₪ יגבה הסוכן בערכ 80 שקלים ובעבור רכישת ביטוח מקיף ששוויו 3000 ₪ יגבה הסוכן בין 150-300 שקלים. כשאתם × יגשים לסוכן, אל תשכחו את הסעיף הזה והשוו אותו מול הפוליסה שמציעה חברת הביטוח.
השיקול המכריע: יחס אישי או מחיר × וח?
השורה התחתו× ה היא שכאשר אתם × יגשים לרכוש פוליסת ביטוח, רצוי שתבדקו היטב את מרכיבי המחיר ושתקראו בדקדוק מה הפוליסה מכסה ומה לא. בסופו של דבר, רצוי שתחשבו האם יחס אישי שווה לכם את תוספת המחיר ברכישת ביטוח רכב, או שתעדיפו מחיר × וח ושירות פחות אישי.
אודות אורן שץ
התחבר לשליחת תגובה
לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה