מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


פרופיל: שרית עטיה - שמואלי

צור קשר עם שרית

ניקוד מצטבר: 0 | מאמרים: 26


 מאמרים שנכתבו על ידי שרית עטיה - שמואלי
  • תרומת חלב ומוצריו לתזונה הכוללת

    פורסם בתאריך 11/10/2011 תחת קטגוריה תזונה

    למרות העלייה בשיעורי ההשמנה, אנשים רבים לא מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים להם. המזון הוא אמנם עתיר קלוריות, אך עני מבחינה תזונתית. מוצרי חלב נחשבים כמזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שהם מספקים באופן טבעי, ביניהם: חלבון מלא, אשלגן, אבץ, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B (כולל ריבופלאבין וויטמין 12B). ..קרא את המאמר השלם ..

  • המקור של שותי החלב

    פורסם בתאריך 10/10/2011 תחת קטגוריה דיאטה והרזיה

    מדענים בריטים סבורים שבני האדם החלו לשתות חלב לפני כ- 7,500 שנה באזור הבלקן ומרכז אירופה, וניצלו יכולת זאת כדי להתפשט לצפון אירופה. התיאוריה החדשה מציעה הסבר לשכיחות הנמוכה של אי סבילות ללקטוז בקרב יוצאי אירופה. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הכל על סידן

    פורסם בתאריך 09/05/2011 תחת קטגוריה תזונה

    פעילות גופנית, וצריכה מתאימה של סידן וויטמין D, הן הגורמים החשובים ביותר לבריאות העצמות. סידן הוא הבסיס החיוני והחשוב ביותר לבניית עצמות והוא זה שקובע את חוזקן. גוף האדם אינו מסוגל לייצר סידן ולכן לאספקה קבועה של סידן באמצעות המזון יש חשיבות רבה. ..קרא את המאמר השלם ..

  • 10 טיפים פשוטים לחיים בריאים יותר

    פורסם בתאריך 09/05/2011 תחת קטגוריה תזונה

    10 טיפים פשוטים שיסייעו לכם לחיות חיים בריאים יותר: לטעום מכל העולמות, לעשות סדר בארוחות , ארוחת בוקר בריאה, אכילת פירות וירקות, שתיית מים, מוצרי חלב, פעילות גופנית, אכילת מתוקים, דגנים מלאים ושינה מספקת. ..קרא את המאמר השלם ..

  • צריכת חלב ומוצריו עשויה להקטין את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס - על הקשר בין סידן למניעת סרטן

    פורסם בתאריך 06/19/2011 תחת קטגוריה תזונה

    מחקרים מצביעים על הקשר בין צריכת מזונות עשירים בסידן לבין הפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. כמו כן, ישנן עדויות לכך שנטילת תוספי סידן יכולה להועיל במניעת היווצרות פוליפים במעי. מצד שני, ישנן עדויות לכך שנטילת כמויות גבוהות של סידן, במיוחד נטילת תוספי מזון, קשורה לסיכון בהתפתחות סרטן הערמונית ובמיוחד הסוג הממאיר יותר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הצלחת שלי – המלצות תזונתיות חדשות בארה"ב

    פורסם בתאריך 06/19/2011 תחת קטגוריה דיאטה והרזיה

    "הצלחת שלי" נבחרה לייצג את ההמלצות התזונתיות בארה"ב במקום פירמידת המזון.
    הצלחת ברורה ופשוטה להבנה וידידותית גם לילדים. הצלחת מעבירה מסרים ברורים לאכילה נכונה ומה צריך לאכול בכל ארוחה בריאה. "הצלחת שלי" מחולקת ל- 4 חלקים:
    אדום לפירות וירוק לירקות – שני החלקים יחד צריכים להוות כמחצית מהארוחה. סגול לחלבונים, שתופסים את הנפח הקטן ביותר בצלחת וכתום לדגנים שתופסים נפח מעט גדול יותר. לצד הצלחת מופיע חלק כחול נפרד למוצרי חלב. ..קרא את המאמר השלם ..

  • הקשר היפני בין צריכת מוצרי חלב ובריאות העצם

    פורסם בתאריך 03/24/2011 תחת קטגוריה תזונה

    מוצרי חלב הם מקור חשוב לסידן, החיוני לגדילה תקינה של עצמות השלד בקרב ילדים ובני נוער. מחקרים רבים, תצפיתיים והתערבותיים, הוכיחו שצריכה נאותה של סידן נחוצה כדי להגיע לשיא מסת העצם. בנוסף, ממחקרים עולה כי לצריכת חלב באופן ספציפי יש השפעה מיטיבה על בריאות העצם. ..קרא את המאמר השלם ..

  • לעבור את החורף בשלום

    פורסם בתאריך 01/19/2011 תחת קטגוריה תזונה

    מזג האוויר בחורף הנוכחי היה הפכפך מהרגיל. שינוי מזג האוויר מביא איתו שינויים במצב הרוח ובתאבון. זה בדיוק הזמן להתאים את התזונה ולעשות את השינויים הקטנים כדי שנעבור את חורף בדרך נעימה חמימה ובריאה יותר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – השמן הטוב

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונה

    שמן האבוקדו הינו בעל פרופיל חומצות שומן ייחודי – עשיר בשומן חד בלתי רווי1 (בעיקר חומצה אולאית חד בלתי רוויה 18:1) ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי. שמן אבוקדו אינו מכיל שומן טראנס... ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – השמן שלא נשרף

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונה

    נקודת עשן של שמן היא הנקודה שבה הטריגליצרידים מתחילים להתפרק לגליצרול ולחומצות שומן. הגליצרול ממשיך לעבור תהליך פירוק שבו מתקבל חומר הקרוי אקרוליאין הגורם לעשן... ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן האבוקדו – איכות ובריאות

    פורסם בתאריך 11/11/2010 תחת קטגוריה תזונה

    שמן האבוקדו מופק מפרי האבוקדו, בכבישה קרה, מהציפה הבשרנית והעשירה של הפרי המשמרת את ערכיו התזונתיים. ככל שהעץ בוגר יותר והפרי בשל יותר מופק ממנו שמן רב יותר. הפרי מוכן לקטיף כאשר שיעור השמן שבו מגיע ל-9% או יותר, שיעור שגדל כל עוד הפרי לא נקטף.


    להפקת ליטר שמן אחד דרושים כ-50 פירות אבוקדו טריים. ..קרא את המאמר השלם ..

  • שמן אבוקדו – מסע מהעץ אל הבקבוק

    פורסם בתאריך 11/07/2010 תחת קטגוריה תזונה

    שמן האבוקדו מופק מפרי האבוקדו הידוע בסגולותיו הקולינריות והתזונתיות הרבות. ..קרא את המאמר השלם ..

  • חלב וגיל הזהב

    פורסם בתאריך 12/22/2009 תחת קטגוריה גריאטריה

    גיל הזהב דורש תשומת לב מיוחדת בכל הנוגע לתזונה ובריאות ככלל, ולצריכת חלב וסידן בפרט /שרית עטיה שמואלי, דיאטנית קלינית, עם עצות חשובות לאנשי הגיל השלישי ..קרא את המאמר השלם ..

  • איך נימנע מטעויות בזמן דיאטת הרזיה 10 טעויות – 10 פתרונות

    פורסם בתאריך 12/22/2009 תחת קטגוריה בריאות וכושר

    אפשר לשחרר סוף סוף אנחת רווחה: חגי תשרי כבר מאחורינו, ועד חנוכה יש עוד יותר מחודש של שקט נפשי. למה זה טוב? כי לרובנו, החגים מהווים תקופה בעייתית למדיי במובנים של תזונה ומשקל. ארוחות חג, פיתויים, בילויים, זמן פנוי – כל אלה מותירים את חותמם בגופנו בדמות קילוגרמים עודפים ושומן מיותר.

    אז אחרי שנשקלנו, עשינו הערכת נזקים ופצחנו בדיאטה שתעזור לנו לרדת במשקל, חשוב מאוד שניזהר לא לעשות טעויות קטנות שיעלו לנו ביוקר. ..קרא את המאמר השלם ..

  • קייטנת הורים: אין כמו ארוחת בוקר

    פורסם בתאריך 08/31/2009 תחת קטגוריה רפואת ילדים

    היא מעודדת למידה, משפרת את תפקוד המוח, מזינה כמובן ואפילו משפרת את ציוני המבחנים. רגע לפני שחוזרים לבית הספר - כמה עצות חשובות שיזכירו לכם למה הילדים פשוט חייבים ארוחת בוקר לפני שהם יוצאים ליום של לימודים ומשחקים ..קרא את המאמר השלם ..


RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר