למה סכין שף יפנית עדיפה על מערבית | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


למה סכין שף יפנית עדיפה על מערבית

פורסם בתאריך 04/04/2019 ע"י Alexander Zakharov בקטגוריה בית | צפיות: 25 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: פלדת הלהב, סכין שף, סכין שף יפנית, סכין יפנית


 

פלדת הלהב 

 

מלבד היופי המתוחכם והפשטני שלה, סכין יפנית טיפוסית ידועה היטב בשל חדותה שאין כמוה. צאצאים ישירים של החרב הסמוראית, הסכינים הללו צריכות רק לגרד בקלילות איזה דבר כדי ליצור פרוסה או חתך. הסיבה העיקרית שהן כה חדות נובעת במידה רבה בקושי של הפלדה שבשימוש בליבת הלהב. סכינים יפניות בנויות מפלדה בעלת תכולה גבוהה של פחמן, דבר המעניק קושי בין 50 לבין 60 על סולם רוקוול. מסיבה זו, הן שומרות היטב על השפה החדה שלהן ולזמן ארוך יותר. עם זאת, הטיפול בחרב עם פלדת פחמן גבוהה, זה אומר שהן יחלידו בסבירות יתר.

בינתיים, סכין גרמנית ידועה בשל היכולת שלה לספוג מכות. הגרמנים עיצבו את הסכינים שלהם עם מחשבה שיש שפה חסונה, חדה, עמידה וקלה לטיפול. בסכינים הללו משתמשים בפלדה רכה בכל הליבה של הלהב ומסביב, דבר שהופך אותן פחות רגישות לשבר, סדק או חלודה. עם זאת, עקב הפלדה הרכה יותר, הן לעולם לא יוכלו לשמור על שפה חדה כמו בסכין יפנית, ויהיה עליכם לחדד אותן לעתים קרובות יותר. קלות הטיפול באה עם העלות של שמירת שפה, ולהיפך.

 

השפה החותכת משקל הסכין 

 

תתחילה, הבה נסביר למה אנחנו מתכוונים כשאנו מדברים על סכינים והשפה החותכת שלהן. הזווית של הסכין מכונה גם "שיפוע". לרוב הסכינים יש שיפוע משני הצדדים, אבל לכמה סכינים יפניות מסורתיות יש שיפוע יחיד, או אפילו שיפועים בגדלים שונים. סכין כזאת תהיה טובה גם עבור אדם ימני או שמאלי, תלוי באיזה צד השיפוע היחיד הינו ממוקם, בדרך כלל, ועם זאת, כאשר מדברים על סכינים בעלות שיפוע מסורתי וזווית של 10 מעלות, זה אומר משני הצדדים, דבר שהופך את הזווית ל- 20 מעלות כולל.




סכין שף יפנית לעומת סכינים גרמניות



סכין שף יפנית לעומת סכינים גרמניות


השיפוע של סכין יפנית הוא קטן יותר מאשר זה שבסכין גרמנית, שוב דבר שעושה את הלהב חד יותר. היפנים בונים גם סכינים עם שיפוע כפול וגם סכינים עם שיפוע יחיד. בכל מקרה, הזווית של שיפוע בסכינים יפניות קטנה יותר מזו של סכינים גרמניות. בסכינים יפניות, השיפועים הינם בדרך כלל באיזה מקום בין 7 ל- 8 מעלות, דבר המאפשר להן לפרוס בצורה יפה דרך המזון, כגון דג נא (סכיני sujihiki), ללא גרימת נזק לקירות התא, ולכן שומרות על המרקם והטעם. שוב, נפחים יפנים מסוגלים ליצור את הזווית הזו בזכות הקשיות של הפלדה שבשימוש. היפנים מעריכים דיוק, והזווית של הסכינים שלהם מאפשרת זאת.

 

להבים גרמנים, עם זאת, הם בדרך כלל מחודדים בסביבות ה- 10 מעלות, וכתוצאה מכך, נהפכים לא חדים כל כך כמו בסכין יפנית טיפוסית. עדיין עם השיפוע הרחב יותר שלהם, הם מסוגלים לפצות על החדות על ידי זה שהם רב תכליתיים ועם משקל טוב יותר. ייתכן שאין להם את השפה החותכת כדי לפרוס דרך מרכיבים קשים, אבל יש להם את הכוח לזה.





מבחינה תרבותית, היפנים אינם ידועים בשל כוחם. במלחמה, הם הסתמכו על טכניקת קרב והחדות של חרבות סמוראים שלהם כדי להביס את יריביהם תוך כדי שימוש בכוח המזערי האפשרי. כל המהלכים היו צריכים להיות מהירים ומדויקים. בבישול, האסטרטגיה שלהם דומה. על ידי חישול שפה חותכת חדה על הסכינים שלהם, הם מסוגלים לחתוך דרך אובייקטים מבלי להפעיל כוח מאחורי הלהב.

 

בדרך כלל סכינים גרמניות הינן כבדות יותר, כלומר בזמן שאין להן את השפה המאוד חדה כפי שכלי חתך יפנים ידועים לגביה, הם משתמשים במשקל הסכין כדי לעשות את העבודה בשבילם. זו הסיבה שבגללה שפים אשר רגילים לסכינים גרמניות מעדיפים להשתמש בסכינים שהן כבדות יותר.

אודות Alexander Zakharov

Alexander Zakharov

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר