עצירות רעלים ומה שבינהם | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


עצירות רעלים ומה שבינהם

פורסם בתאריך 10/01/2013 ע"י עדי סאקר בקטגוריה דיאטה והרזיה | צפיות: 1328 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: עצירות, ניקוי רעלים, דיאטה, הרזיה, חוקן

מדוע מסכנת תופעת העצירות את בריאותינו ? עצירות חייבת להדליק לנו נורה אדומה, מדובר בבעיה אמיתית שאסור להתעלם ממנה, תפקוד נורמאלי של מערכת העיכול חשוב לא רק לתחושת הקלילות והאנרגיה אלא גם ובעיקר למערכת החיסון המגנה עלינו בפני מגוון של מחלות. כך שאם אתם סובלים או סבלתם מעצירות, יש דברים שחשוב מאוד שתדעו.

מחקר רחב היקף, אשר נודע כ "The Melbourne Colorectal Cancer Study " ואשר פורסם כבר
בשנת 1986 מצא את הקשר בין עצירות ובין סרטן המעי. המחקר אשר עקב אחר 1150 מקרים של
סרטן המעי אשר התגלו במהלך שנה אחת, הראה את הקשר בין משולש רב משמעות לחייהם של
רבים, תזונה, עצירות וסרטן. העצירות, פוגעת במערכת העיכול שלנו ומשבשת את פעילותה והמחיר
לא מאחר להגיע, חוסר אנרגיה, תחושת אי נוחות,עייפות, כבדות, כאבי ראש ובטן נפוחה עשויים להיות רק ההתחלה... עצירות הנה תוצר של גורמים רבים. ובניהם מתח, תזונה לא נכונה ורשימה ארוכה של תרופות, כל אלו יכולים כולם להיות ביחד או לחוד הגורמים לעצירות. האם ידעתם שעצירות איננה רק אי נעימות וחוסר נוחות ? חשוב להבין עצירות עשויה להיות גורם מעודד למחלות קשות. אולקוס, מעי רגיז, מחלת קרוהן ואף הפרעות של ממש במצב הרוח ובאיכות השינה.

מעבר לכול האמור לעיל יש לתת את הדעת אל מה שהוכח במחקר מדעי זה מכבר, עצירות עשויה להיות גורם המרכזי המשפיע על הסיכון והחשיפה לסוגים שונים של מחלת הסרטן. לכן, יהיה הגורם לעצירות אשר יהיה, טיפול מקצועי, מהיר והחלטי עד להפסקת תופעת העצירות והיעלמותה המוחלטת מחיי היום יום, אינו בגדר המלצה, אלא בגדר חובה.

מחקרים רבים עוסקים בקשר שבין תזונה, מערכת העיכול ומחלת הסרטן. מיטב המומחים בעולם, בדקו וממשיכים לבדוק מה בדיוק הקשר בין המזון אותו אנו אוכלים והמחלות אשר מסכנות את בריאותינו. כיצד תוכלו לשפר את בריאותכם על ידי הבנה טובה יותר של סוגי המזון השונים? ולא פחות חשוב, אלו מזונות רצוי להוריד מן הצלחת.קבלו ממני עצה קטנה אך יקרת ערך, לאכול נכון ולנקות את הגוף מרעלים, הם הצעד הראשון, השני ואף השלישי למניעת מחלות ובריאות טובה.
המוסד האמריקאי לחקר הסרטן פרסם דו"ח תחת הכותרת "Diet & Cancer" הדו"ח, נחשב עד היום לאחד ממקורות המידע הגלובאליים המקיפים והחשובים ביותר בנושא הקשר שבין תזונה ומחלת הסרטן, תוך התייחסות קפדנית לנושא הקטנת הסיכון והמניעה של סוגי סרטן שונים.

בהמשך מאמר זה נתרכז בבשרים, מלחים והשילוב ביניהם. ממה כדאי להיזהר?
בשר אדום ובשר מעובד ( נקניק, נקניקיות, בשר קפוא וכו') מחקרים מצאו כי בשר אדום עשוי להאיץ את תהליך החמצון במעי. תהליך החמצון הוא אותו תהליך האחראי בין השאר לפגיעה בתפקוד התאים ולמותם של תאים בריאים. במילים פשוטות, תהליך החמצון במעי הורג את התאים ומסכן את הגוף כולו. התהליך המדובר הוכח באמצעות ניסיון בן שבועיים ,במחקר שפורסם בשנת 2006 בכתב העת "Cancer Research Journal" השוו החוקרים שתי קבוצות. האחת אכלה שתי מנות בשר אדום מדי יום. השנייה, אכלה שתי מנות בשר אדום בשבוע. לאחר שבועיים של מחקר, הבחינו החוקרים בשינויים משמעותיים בתאי המעי )תאים במערכת העיכול( אצל צרכני הבשר הכבדים, מה גורם לזה? שינויים אלו מיוחסים לתוספות השונות הנמצאות בבשר, חומרי הדברה, אנטיביוטיקה והורמונים אחרים. ניתן לומר, כי בהתבסס על קשר זה בין בשר ובין חמצון תאי מעי בריאים, ניקוי רעלים יסודי יהיה פעולה חשובה וחכמה כחלק מתוכנית כללית של הבראת מערכת העיכול.

בואו נמשיך עם מלח ...המשפט המוכר תעביר לי את המלח בבקשה... לאחר הקריאה של מאמר זה לא בטוח שאתם תרצו עדיין לומר זאת – אומנם הדרך בה הדבר מתרחש טרם פוענחה במלואה אולם, מדענים מצאו את הקשר בין תזונה עשירה במלחים ובין עליה בסיכון לחלות בסרטן הקיבה. במחקר חדש )יוני 2010( אשר פורסם בכתב העת המדעי "American Journal of Clinical Nutrition" מצאו חוקרים, עליה בסיכון של עד %10 לחלות בסרטן הקיבה "למכורים למלח". אז בכל פעם שאתם "מבקשים את המלח" תחשבו פעמיים, המלח אומנם אינו מופיע בחשבון המסעדה אך הוא בהחלט מופיע בחשבון הבריאותי, אם זאת חשוב לזכור, כי הבשורות אינן רעות בלבד. המחקר אשר מצא את הקשר בין מלחים וסרטן הקיבה מדגיש: כי תזונה חכמה ומותאמת המקפידה על מאזן מלחים נכון, תקטין את הסיכון לסרטן מסוג זה. סגנון החיים שלנו, מכתיב את הקצב, את תנודות מצב הרוח וכן, גם את הרגלי האכילה. חשוב לדעת, כי מלחים וחומרי טעם וריח אחרים מסתתרים מבלי שנדע בעשרות סוגי מזון. חומרים אלו, אשר אורבים מאחורי אריזות מזון תמימות, נחשבים לרעלים עבור מערכת העיכול והגוף כולו. ככל שאנו חשופים לכל אותם סלטים מוכנים, גבינות, בשרים מעובדים, חטיפים, משקאות קלים ועוד, אנו מעלים את מאזן הרעלים המצטבר במערכת העיכול ומשפיע על מערכות גוף שונות. כך שכאב הבטן שאינו מרפה או המיגרנה הנוראית, יכולים בהחלט להתחיל בעומס יתר של רעלים על מערכת העיכול. מאחר וקשה לדעת היכן "מסתתרים" הרעלים,

בואו נראה מה ניתן לעשות?
מאחר ולא ניתן להימנע ממזונות אלו לחלוטין, כדאי לשים דגש על ניקיון של מערכת העיכול.
ניקוי המערכת כחלק מסגנון חיים בריא וחכם ימזער את הנזקים ויפחית את הסיכונים.ניקוי רעלים יכול וצריך להיות חלק מסגנון החיים שלנו, בדיוק כמו לצאת לחופשה פעם או פעמיים בשנה, כך נוציא את הגוף לחופשה פעם פעמיים בשנה. האפקט של ניקוי הרעלים על הגוף דומה לאפקט החופשה על הנפש. רגיעה, תחושת אנרגיה ומוכנות לקראת אתגרים חדשים.

עכשיו לאחר שהבנו את חשיבות הניקוי,כול שנותר הוא ...להתחיל .

אודות עדי סאקר

ד"ר עדי סאקר מייסד ומעלים של מרכז סאקר ניקוי רלעים והרזייה רחוב הנמל 40 תל אביב 035444356 http://wwwsaker.co.il

עדי סאקר

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר