דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות

פורסם בתאריך 08/18/2013 ע"י יעקב עזרא בקטגוריה דיאטה והרזיה | צפיות: 1316 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: דיאטה, דיאטות בלתי פעילות, דיאטה מהירה

 דיאטה, ודיאטות בלתי פעילות

אם כן נשאלה השאלה מדוע דיאטות אינן פעילות? או לפחות אנו רואים ירידה במשקל בהתחלה, אך כעבור זמן קצר אנו נתקעים! הסיבה העיקרית שדיאטות לא עובדות היא שלכל תוכניות הדיאטה למיניהן יש הנחת יסוד שגויה המבוססת על טיפול בסימפטומים, בגורמים החיצוניים וללא התייחסות לקשר של גוף-נפש הסתכלות מלאה על החיים שלנו. דיאטת מתבססות על כוח רצון ומשמעת עצמית בעיקר בלי לבדוק למה מלכתחילה אוכלים יותר מידי. בנוסף, השינוי המוצע הוא מבחוץ פנימה במקום מפנים החוצה. כלומר, דיאטות מציעות שנשנה את הפעולות שלנו הקשורות להרגלי האכילה ופעילות הגופנית שלנו, אך כל שינוי לטווח הארוך חייב להתחיל מתוכנו, מהבנת עצמנו וחקירת מחשבותינו ורגשותינו וחייב לכלול את תת המודע שלנו שבו נמצאים האמונות שמשפיעות רבות על אכילת היתר.

 

עומס פחמימות, המכונה גם עומס גליקמי, הוא מועיל ביותר לדגנים, ויעזור לך להימנע מ"פצצות הפחמימות". עומס פחמימות מודד את העלייה ברמת סוכר בדם שנגרמת על ידי מזון , כתלות בכמות הפחמימות במזון. המאכלים הטובים ביותר הם בעלי עומס גליקמי חד ספרתי. מזונות עם עומס גליקמי  בתחום 10-20 נחשבים לעומס מתון. תתרחק מ- "פצצות פחמימות" שיש להן עומס גליקמי של 20 או יותר.

 

אנו צריכים להסתכל על דיאטה כעל סיגנון חיים, שמלווה אותנו לכל אורך הדרך. בחירת המזונות הנכונים בדיאטה יבטיחו שמירה על משקל תקין ויציב, כמו כן, במיקרה של "נפילות" אנו נחזור חזרה את המצב היציב במהירות.

 

בהתיחס לבשרים, אחוז השומן מזהה במהירות את החלבונים היעילים ביותר, או אלה שנותנים לך את הכמות הגדולה ביותר של חלבון והרגשת שובע עם הערך הנמוך ביותר של שומן. לדוגמא, מבט מהיר בטבלאות דירוג שומן מראה כי בשר הודו ועוף הם יעילים ביותר בזמן שנקניקיות הן הכי פחות יעילות.

 

צריך לבחור במזונות שיש להם כמויות גבוהות של חומצת שומן אומגה 3 , ולהימנע מאלה עם הרבה אומגה 6. את תכולת האומגה 3 הגבוהה ביותר נמצא בדגים ובזרעי צ'יה . תכולת אומגה 6 הגבוהה ביותר נמצאת בשמנים צמחיים ואגוזים מסויימים.

אודות יעקב עזרא

יעקב עזרא

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר