בכל מדינה הספגטי והפיצה שונים | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


בכל מדינה הספגטי והפיצה שונים

פורסם בתאריך 06/20/2013 ע"י asi levi בקטגוריה תזונה | צפיות: 1109 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: פיצה, ספגטי, פסטה, גבינה, בצק, שמן

 על כך שהאיטלקים המציאו את הפיצה ואת הספגטי, אין עוררין, אך אם נאכל באיטליה ספגטי ברחוב ונטו ברומא, זה לא תהיה אותה מנה כמו לאכול ספגטי במסעדה בת"א, זאת בגלל שההרגלים שלנו שונים אחד מהשני. במסעדות באיטליה המנה קטנה ועולה המון כסף, במיוחד כשיושבים במסעדות בהם תיירים רבים פוקדים את המקום, ובארץ? המנה גדולה, הרבה רוטב, טעם שונה לגמרי, אבל כשאתם מזמינים ספגטי אלפרדו בארץ, באיטליה בכלל לא מכירים את המושג הזה, אז איך המציאו את זה פה?
בארצות הברית למשל, הספגטי עצמו הרבה יותר גדול, המנה עצומה והרוטב? כאילו הזמנתם מרק, אך טעמו זהה לטעם שהאמריקאים אוהבים, אם איטלקי יאכל את הספגטי שלהם הוא יחשוב שזו בדיחה, או שזו ארוחה לכל המשפחה.
כך גם לגבי הפיצות, כל פיצה היא שונה בכל המדינות, במפתיע רוב הפיצות באיטליה בכלל לא עגולות, אם כי הן ארוכות ונמדדות במשקל לפי כל חתיכה, כך למעשה הפיצריות שמות המון גבינה משובחת כדי להגדיל את הנפח ואת המידה במשקל של החתיכה.
בארץ, לא תמיד משתמשים במוצרלה משובחת, לעיתים תפגשו בפיצריות אשר יוצאות במבצה רק 19.90 למגש, נשמע מפתה? אך מה בדיוק שמים לכם במחיר הזה? זהו תחליף גבינה, או כמו שסבתי הייתה אומרת זה עמד ליד הגבינה, כלומר, זה נטעם כגבינה, מריח כגבינה, נראה כגבינה, אבל זה ממש לא.
בארצות הברית כל מה שצמחוני יהיה בתוספת גבינה, כך שגם אם חשבתם לשמור על המשקל שם, או שאתם אוכלים רק בשר כשר וצמחוני הוא הפיתרון עבורכם, הרי שהגבינה שלהם היא שמנה מאד ולכן עדיף תמיד לשאול מה יש בפנים, כדי להימנע ממשקל עודף.
הגבינה שלהם כל כך שמנה, שאם פה או באיטליה הייתם אוכלים מגש קטן, בארצות הברית הייתם אחרי שתי חתיכות צריכים מנוחה של שעה לפחות. כל חתיכה היא ענקית, מלאה בכל טוב ובעיקר בגבינה ו-המון.
גם הבצק הוא שונה מאד, נראה כי בארץ לקחו את המתכון של ארצות הברית מאשר של איטליה, כי כל פיצה מלאה בבצק ועבה, בניגוד לאיטליה, שם לבצק יש טעם של פיתה עירקית וגם גודלה של הפיצה המשפחתית זהה לגודלה של הפיתה העירקית.
בארצות הברית יש לכם שארית של בצק מלאה כך שאם מתחשק לכם גם לחם בנוסף לכל, הרי שהרווחתם, מרוב שיש כל כך הרבה בצק בפיצה. דבר נוסף שיש לפיצה של ארצות הברית שאין לא בארץ ולא באיטליה הוא שומן מתחת לבצק, הרי אם כבר אכלתם פיצה שמנמנה, כמה כמויות נוספות של שומן לא יזיקו, מבחינתם. בארץ ובאיטליה, אולי בכל מקום שפוי אשר רוצה לשמור על עצמו, שמים קמח כדי שהפיצה לא תדבק למגש, כך אין שמן יותר מדי בתחתית הבצק, הרי שגם ככה הגבינה מלאה בשומן, אז למה להוסיף עוד יותר שומן גם בבצק?
התוספות גם כן שונות, אצלנו שומרים על כשרות לכן אין בשר כמו אצל המדינות האחרות, אך הצמחוני של איטליה גם נטול גבינה, מה גם שנראה כי לשים קישוא וחציל על פיצה נראה להם כאחת המנות הטעימות, בעוד שלנו זה נראה די מוזר, בארצות הברית נראה להם די מוזר שאם הזמנתם פיצה בלי בשר אולי אתם רגישים או צמחונים, כי שם כל פיצה באה עם בשר ברגיל.
כל מדינה מתאימה את האוכל שלה לתושבים שלה, ולאו דווקא לפי מה שהמרשם המקורי אומר. אפילו הקולה שונה פה ובחו"ל, כי לנו יש הליך כשרות, להם אין.

אודות asi levi

asi levi

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר