טרה קוטה - קרמיקה וקדרות | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


טרה קוטה - קרמיקה וקדרות

פורסם בתאריך 07/03/2009 ע"י עדן עמירב בקטגוריה יוצרים ויצירה | צפיות: 1729 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: קדרות, קרמיקה, אומנות, סטודיו לקדרות, סדנאות קדרות

טרה קוטה היא באטלקית " אדמה אפוייה " ומשמשת כחומר קרמי לבניית כלי חרס, פסלים , רעפים ולבנים.

המונח משמש גם כשמם של חפצי קרמיקה וקדרות שנוצרו מחומר זה. לטרה קוטה יש בדרך כלל צבע חום-כתום.

טרה קוטה משמשת את האדם משחר ההיסטוריה. בזמנים קדומים, פסלי חימר הונחו לייבוש בשמש ולאחר מכן יובשו בתנור.

אחת הדוגמאות המרהיבות של שימוש בחומר טקה קוטה לפיסול, היא צבא הטֶרַקוֹטַה הסיני.

זהו צבא פסלים וקרמיקה שנתגלו במוזלאום של קיסר הראשון של סין, במהלך חפירת בארות חקלאיות על ידי איכר .

הצבא מורכב מיותר מ-7,000 דמויות חיילים בגודל טבעי, ערוכים לקרב, אשר נקברו יחד עם הקיסר הראשון של סין.

. קבורת הצבא יחד עם המצביא הייתה למעשה הבטחה שהוא יוכל להשתמש בחייליו גם בעולם הבא .

צבא הטרקוטה נקבר במבנה התקפי בשלושה חללי קבורה הנמצאים כקילומטר וחצי מזרחית לקברו של הקיסר.

אונסקו הוסיפה את . צבא הטרקוטה ואת קבר הקיסר לרשימת אתרי המורשת העולמית בשנת 1987.

בעידן המודרני מייצרים מאדמת הטרה קוטה, לא רק פסלי קדרות, אלא גם סירי טרה קוטה המתאימים לבישול איטי, קרוב לטבע.

בראשית לא היה מטבח מודרני, ואת האוכל היו היו מבשלים באדמה: מבעירים עליה אש וצולים מעליה את הבשר, או ממלאים בור אדמה בגחלים, וקוברים בו את האוכל במעין תנור טבעי, שהיה אופה אותו בחום נמוך.

כמובן שעם השנים מצאו בני האדם פטנטים שונים ומשונים לבישול, והיום מבשלים על האדמה רק בטיולי שטח וגם זאת, לרוב בעזרת גזיה משוכללת בתוך כלי קדרות וקרמיקה. אבל טרנד החזרה לטבע מביא איתו את הצורך לחזור לבישול של פעם. לא באדמה אולי, בכל זאת המודעות להיגיינה היום גבוהה יותר .

הדבר הכי קרוב לבישול בטבע, הם סירים עשויים100% אדמת טרה קוטה, אשר עובדה באמצעות גלגל קדרים בידיו של קדר מומחה.

הסירים פותחים את חוויית הבישול בטעם של פעם, עת היו מבשלים בסירי חרס כצורך אמיתי, והם אידיאליים לבישול תבשילי קדירה חורפיים. במקביל, הם עונים על כל הדרישות של המטבח

המודרני, וניתן להשתמש בהם בכל דרך: מעל להבת אש, פלטה חשמלית, מיקרוגל או בתנור.

אודות עדן עמירב

נעמה עמירב , בוגרת המדרשה לאמנות , עוסקת בקדרות ובקרמיקה שימושית מזה כ-20 שנה, לאחר שהתמחתה בנושא אצל קדרים בארץ ובעולם

עדן עמירב

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר