איך להסתיר מידע? דיסאינפורמציה, איך לעמוד בחקירה? לוחמה פסיכולוגית, איך לעשות מניפולציה? לנדב מידע, | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


איך להסתיר מידע? דיסאינפורמציה, איך לעמוד בחקירה? לוחמה פסיכולוגית, איך לעשות מניפולציה? לנדב מידע,

פורסם בתאריך 10/20/2012 ע"י Eip Good בקטגוריה בריאות הנפש | צפיות: 985 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: אינפורמציה, חקירות, למכור, איך, איך לשקר, אושר, למידה, ללמוד איך, פסיכולוגיות, פסיכולוגיה הפוכה, פסיכולוגיים, תת מודע, מאמן אימון אישי, אליעד כהן, יעוץ אישי, אימון עיסקי, חשיבה חיובית, מאמן עסקי, פסיכולוגים, דיסאינפורמציה, ללמוד, מכירות, לעמוד בחקירה, יעוץ, חינוך

לדעת איך לשקר, איך להסתיר מידע, פסיכולוגיה הפוכה, הגנב הנאמן, ללמוד איך לשקר, דיסאינפורמציה, אימון אישי ועסקי, מאמן אישי ועסקי

וכאן אבאר עוד דרך ועוד שיטה, כיצד ניתן להסתיר מידע מאדם אחר, דווקא על ידי זה שחושפים בפניו, מידע שקשור למידע שאותו רוצים להסתיר ממנו. ואבאר איך לעשות זאת בצורה נכונה? ואיך לא לטעות ולהחשיד את עצמך בטעות? ואיך ליצור הטעיה אצל האדם השני? ואיך לנצח בלוחמה פסיכולוגית באמצעות שתילת דיסאינפורמציה? ועוד.

והרעיון הוא, כי לפעמים ברצונך להסתיר מידע כלשהו מאדם אחר מסיבה כלשהי. ולפעמים יש לאדם האחר חשדות לגבי המידע שאתה רוצה להסתיר ממנו. ולפעמים האדם השני, באמת חושד בך שאתה מסתיר ממנו, את המידע שאותו הוא רוצה לדעת. ולפעמים האדם השני חושד, שאולי יש לך אינטרס להסתיר ממנו את המידע שהוא רוצה לדעת.

ולכן, ניתן לעשות פסיכולוגיה הפוכה ומניפולציה שמהותה היא, שעל ידי זה שאתה חושף בפניו מידע שקשור לדבר שאותו הוא רוצה לדעת, מידע שאתה מוכן לחשוף בפניו, על ידי זה אתה משדר לתת המודע שלו, את המחשבה שאומרת, שאתה לא מנסה להסתיר ממנו מידע לגבי אותו העניין.

או במילים אחרות, באפשרותך לחשוף בפניו את כל המידע שהוא רוצה לדעת, ורק להשמיט / להחסיר / להחליף פרט אחד קטן שאתה לא רוצה לחשוף בפניו. ובאפשרותך גם לעשות זאת בצורה "טבעית", שבה אתה מיוזמתך מספר לו את מה שאתה רוצה שהוא ישמע, כדי שהוא ירגיש שאתה לא מנסה להסתיר ממנו שום דבר.

וכאשר אתה מיוזמתך מדבר עם האדם השני, על הנושא שהוא חושב שאתה מנסה להסתיר ממנו, על ידי זה בתת המודע של האדם השני, נשתלת המחשבה והאמונה שאומרת, שאם אתה מספר לו על הדבר, כנראה שאתה לא מנסה להסתיר אותו ממנו. ואז ממילא האדם השני, פחות חושד בך, לגבי הדבר שאתה רוצה להסתיר ממנו.

והמבנה הרעיוני הוא: קיים נושא X שברצונך להסתיר חלקים ממנו מאדם אחר. באפשרותך לגלות בפני האדם האחר, את החלקים שאתה מוכן לגלות בפניו, בצורה שבה הוא יאמין שאתה לא מנסה להסתיר ממנו חלקים כלשהם מאותו נושא. כי גילוי המידע, הוא נתפש כמנוגד לרצון להסתיר את המידע. וכאשר אתה מגלה דבר אחד בנושא כלשהו, זה יכול לגרום לאדם השני, שאתה לא מסתיר ממנו שום דבר, באותו הנושא.

ברגע שאתה מספר לאדם על X, זה מבטא את הרצון שלך שהוא ידע על אותו X. ולכל הפחות זה מבטא את זה, שאתה לא מנסה להסתיר ממנו את אותו X. והמוח של האדם השומע, מפעיל את מערכת הדימויים שלו, ומניח (בפרט כאשר יש לו אינטרס ורצון להאמין בכך), שאם אתה לא מסתיר ממנו חלק מהסיפור, כנראה שאתה לא מסתיר ממנו את שאר החלקים של הסיפור.

והמניפולציה מתרחשת במקום שבו הדמיון של האדם השומע, מטעה אותו לעשות היסק לוגי והיקש לוגי שגוי, שאומר, אם האדם לא מסתיר את המידע X1, כנראה שהוא גם לא מסתיר את המידע של X2, שהוא קשור לאותו X1. למרות שבאמת מאוד יתכן, שלא רק שהאדם חושף את המידע של X1 ומנסה להסתיר את X2. אלא יתכן גם, שהאדם חושף את המידע של X1, כדי להסתיר את המידע שקשור אליו, שהוא X2. ויכול להיות, שכאשר מישהו מספר לך משהו, זה דווקא בגלל שהוא רוצה להסתיר ממך דבר אחר שקשור לאותו הנושא.

שזה אומר, שכאשר יש לך ספק לגבי דבר כלשהו, וכאשר אתה מגיע למסקנה כלשהי לגבי אותו הספק שיש לך, עליך לשאול את עצמך, האם אני יודע את המידע הזה בצורה ישירה או בצורה עקיפה. דהיינו, האם אני בטוח ב 100% שבאמת אכן כך קרה? האם באמת אימתתי שאכן כך קרה, או שאני רק מניח הנחה ומאמין אמונה שכך קרה.

כי הכשל הלוגי השגוי, הוא בכך שהאדם מדמה דבר לדבר, ומניח שאם הדובר מספר לו על X1 ומשדר לו שהוא לא מסתיר ממנו את X1, הרי שכנראה שהוא גם לא מסתיר ממנו את X2, שדומה וששייך לקבוצה של X1. וכאן יש נקודת תורפה במוח של האדם, שאותה ניתן לנצל במצבים שונים.

ויש כאן רמת תחכום נוספת, והיא, שכאשר יש סיפור על נושא כלשהו, אז לא רק שבאפשרותך לגלות מידע על חלק מאותו הנושא, כדי להסתיר מידע על חלק אחר מאותו הנושא, על ידי זה שאתה משדר לתת המודע של השומע, שאתה לא מנסה להסתיר ממנו מידע לגבי אותו הנושא, אלא באפשרותך גם לגלות בפניו מידע חלקי אמיתי לגבי אותו הנושא כנ"ל, ולהוסיף אליו גם מידע שגוי או להציג את המידע שאותו אתה מגלה, בצורה כזו שתגרום לשומע להשלים את התמונה של הסיפור בראש שלו, בצורה שונה מהמציאות כפי מה שהיא.

כי כאשר אתה מספר למישהו משהו, המוח של האדם משלים את הסיפור שהוא שמע ומשלים את...

המאמר מאת מאמן אימון אישי / עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | קואצינג, פסיכותרפיה הוליסטית מטפל רגשי, יועץ פילוסופי, טיפול רגשי, מטפל

הכנס לאתר ותהנה מעוד מנטור, אימון עסקי, למידה, תת מודע, אליעד כהן, אימון עסקי, הגנב הנאמן, אימון / אימון אישי קואצינג, לוחמה פסיכולוגית, איך להסתיר מידע... ועוד ...

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר