ללא טפלון: המדריך המפורט לבחירת סיר או מחבת לא דביקים | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


ללא טפלון: המדריך המפורט לבחירת סיר או מחבת לא דביקים

פורסם בתאריך 06/06/2008 ע"י אלון בנקי בקטגוריה בית | צפיות: 5171 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: מחבתות, מחבת, מחבת טיטניום, מחבתות טיטניום, סיר, סירים, סירי טיטניום, סיר טיטניום, טפלון

אם בהלת הטפלון אחזה בכם, קרוב לוודאי שאינכם יודעים באילו סירים ומחבתות מומלץ להשתמש. רגע לפני שאתם מחליפים את אוסף הסירים או המחבתות שלכם, כדאי לדעת כיצד לעשות זאת...לשם כך ארזתי עבורכם צרור טיפים לבחירת סירים ומחבתות. כל מה שצריך לשאול ולבדוק כשרוכשים סיר או מחבת חדשים. אם גם אתם רוצים ליהנות משנים של תוצאות בישול איכותיות בכלים אשר יקלו עליכם להשתמש ולתחזק- סביר להניח שגם אתם תרצו להיות בעליהן של מחבתות או סירים בציפוי טיטניום. לכם רק נותר לוודא שכל שאלותיכם נענות.

  • אל תסמכו על הבטחות או הסברים של אנשי מכירות..אלו נוטים להתחלף במהירות, ואתם תישארו עם מוצר שכל ההבטחות לגביו, שאינן מגובות בכתובים, משולות כאילו נכתבו על הקרח.
  • ככלל, אל תקבלו הסברים או תשובות בעל פה. דרשו לראות אסמכתא כתובה על גבי המוצר, או לכל הפחות בנייר רשמי של היצרן.
  • בדקו מיהו היצרן, והיכן הכלי מיוצר. לידיעתכם, במדינות רבות מקובל לרשום את שם המדינה בהמשך לשם המפיץ, ואין חיוב לרשום את ארץ הייצור. כך לדוגמא אם מוצר נושא לוגו X בלגיה – אל תניחו שהוא מיוצר בבלגיה. אם לא מצויין במפורש Made in Belgium כנראה שהוא לא מיוצר בבלגיה. חברות רבות נוטות למקם עצמן במדינות שונות באירופה, בשל שיקולי מס, ונוהגות לציין לצד הלוגו שלהן בשם מדינה בה ממוקם מטה החברה. כאמור אין כל קשר בין ציון המדינה, לארץ הייצור של המוצר.
  • האם הכלי יצוק? מאיזה חומר? מהו עובי דופן הכלי? מה משקלו? נתונים אלו חשובים כדי לעמוד על טיב המוצר. מחבת או סיר איכותיים יהיו מיציקה של חומר בעל מוליכות חום טובה (כמו נחושת או אלומיניום) והדופן בעלת עובי (לא פחות מ- 7 מ"מ – אמרנו כלי מעולה, לא?) - אלו נתונים מעולים – כאלו שאתם רוצים שהכלי שתרכשו יהיה מצויד.
  • כיצד המחבת או הסיר מיוצרים? – עבודת יד או פס ייצור? – כמובן שכלי המיוצר בעבודת יד נחשב לאיכותי יותר, ואף מבוקר יותר – עם סיכוי קטן יותר לתקלות.
  • האם המחבת או הסיר בעלי ציפוי טיטניום גם מבפנים וגם מבחוץ?
  • האם הציפוי מכיל גם את הכימיקל PFOA (החשוד כגורם המסרטן בציפויים לא דביקים)?
  • אחריות – בדקו מהו משך האחריות המוצע לכלי, ומהן מגבלות האחריות. יצרנים רבים מציעים אחריות לעשרות שנים, מה שבטח אומר משהו על טווח הזמן שהם מצפים מהכלים שלהם להחזיק מעמד.
  • דרשו לקבל בכתב הוראות שימוש ותחזוקה. הקפידו לשמור אותן בצמוד לאחריות ולקבלה של המחבתות או הסירים שרכשתם, וכמובן גם לקיימם. הוראות השימוש עשויות כמובן להאיר את הצדדים הפחות טובים במחבת בו אתם מעוניינים – ולכלול מגבלות שעשויות לפגום מיכולתכם להפיק מן הכלי החדש את המיטב. לדוגמא, במחבתות או סירים מסוימים, מגבילים יצרנים את חשיפת הכלים לחום נמוך עד בינוני, מה שימנע מכם לעשות שימוש נרחב במחבת או בסיר, ואף עלול לגרום לביטול אחריות היצרן לכלי – אם ייחשף לחום גבוה יותר מחום בינוני.
  • האם מותר שימוש בכלי ששת מתכתיים? גם אם היצרן מציין שמותר שימוש בכלים מתכתיים, אל תניחו שכל כלי מתכת מותר לשימוש. בידקו מה בדיוק מותר ומהן המגבלות.
  • האם מותרת שטיפת המחבת או הסיר במדיח כלים. בדקו נקודה זו היטב במגבלות אחריות היצרן אשר במרבית המקרים, בכלים המשולבים ציפוי לא דביק - אוסר שטיפה במדיח כלים, או מאפשר אותה אך מציין כי "אינו ממליץ", ו/או מסייג במגבלות (בד"כ רשומות באותיות הקטנות), שמשמעותן הסרת האחריות לפגיעה בציפוי בשטיפה במדיח. בכל מקרה זהו סימן אזהרה עבורכם – לטיב הציפוי ולציפיותיכם לגבי עמידותו ושרידותו במטבחכם.
  • בחנו את עיצוב הסיר או המחבת והתאמתו לצרכיכם.
  • רב שימושי - האם ידיות המחבתות או הסירים עמידות בחום תנור אפיה. חשוב למגוון רחב של שימושים – מאפיית פשטידה שתוכלו להכין במחבת, ועד לצליית בשר במחבת והכנסתו להמשך צלייה בתנור – ללא צורך בהעברתו לתבנית.
  • האם אתם זקוקים אולי גם לידיות מתפרקות? או לא? – חשוב בד"כ רק לצרכי איחסון, או שטיפה במדיח כלים
  • כיצד מחוברות הידיות לגוף הכלי – האם ברגי החיבור בולטים ועלולים לצבור לכלוך, בפנים המחבת או על גבי הידיות
  • מגוון וצורות הכלים –האם קיים בגודל המתאים לכם – בין אם עגול או מרובע?, האם קיים בעומק או בנפח הרצוי לכם?
  • מכסים- אילו סוגי מכסים קיימים? האם הזכוכית בטיחותית? מה מידת עמידות המכסה בחום תנור אפיה? האם המכסה כולל שסתום לפינוי אדים?
  • בדקו האם המחבת שבו אתם עומדים להשקיע אכן מתאים לסוג הכיריים שבביתכם. שיקלו גם אם עשוי להיות סיכוי שתחליפו בעתיד הנראה לעין את הכיריים לקרמיות או לאינדוקציה – רצוי שהמחבת יתאים גם לכיריים אלו
  • חפשו באינטרנט מניסיונם של אחרים – מעט מאמץ (לרוב גם באנגלית) ותוכלו למצוא דיווחי גולשים אותנטיים (בעיקר בפורומים), על התנסותם במוצר אותו אתם עומדים לרכוש, וכך תוכלו למנוע מעצמכם מפח נפש ולגלות שהסיר או המחבת בו עמדתם להשקיע מאות שקלים נוטה להתעוות, או שהציפוי שלו אינו עמיד כמצופה. (נסו פורומים כמו www.discusscooking.com, www.reviewcentre.com או www.taste.com.au שהינם פורומים פעילים ומכילים מידע שימושי רב, ואתם עשויים להיות מופתעים מהמידע שתעלו בחכתכם). אתם עשויים לגלות למשל שהכלי אותו רציתם לרכוש – רחמנא לצלן, שורף את המזון או סובל מתופעת "בועות" שגורמת להסרת והתקלפות הציפוי הלא דביק וכיו"ב.

אודות אלון בנקי

אלון בנקי שף בוגר ה"קורדון בלו" בפריז ועבודה במסעדות בצרפת, בניו יורק ובארץ. המחבתות והסירים אליהם מתייחס המאמר הם מתוצרת http://www.woll-cookware.co.il

אלון בנקי

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר