ציוד לקונדיטוריה | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


ציוד לקונדיטוריה

פורסם בתאריך
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'America/New_York' for 'EST/-5.0/no DST' instead in /home/publihse/public_html/article.php on line 204
07/07/2011 ע"י דני גלעד בקטגוריה תרבות הפנאי | צפיות: 1440 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: ציוד לקונדיטוריות

המאפים הנפוצים ביותר בקונדיטוריות הם לרוב מתוקים ועל בסיס חלב ושוקולד. ציוד לקונדיטוריות מאפשר במקרים רבים שילובים של ריבות, פירות, שבבי שקדים ואגוזים ועוד. התפתחויות טכנולוגיות הביאו לנו חידושים שלא נראו לפני 20 שנה ובטח שלא לפני 100 שנה. מקר המילה עוגייה הוא מהתנ"ך, כיוון שהצורה של המאפה המתוק הזכירה עיגול. אין צורה אחידה וקבועה לעוגות ולעוגיות. הו יכולות להיות בכול צורה בהתאם לצורת תבנית או לפי עיצוב הקונדיטור. ציוד לקונדיטוריות ניתן להתאמה לכל צורך או בקשה.


עוגה חגיגית לאירוע
החל מהמאה שעברה, עוגות החלו לצבור עוד ועוד פופולאריות. אומנם כבר אלפי שנים שהמלכים והעשירים מעסיקים טבחים ואופים מיוחדים, אבל רק היום עוגה מתוקה הינה שיא כל טקס. גם היום, כשהולכים למסעדה יוקרתית או לאירוע חגיגי, המנה האחרונה תמיד היא המנה לה מחכים הכי הרבה. ציוד לקונדיטוריות מאפשר הכנס של קינוחים רבים כמו עוגות גבינה או עוגיות שוקולד. ניתן להוסיף מרציפן, שבבי פרי או שקדים. ישנן קישוטים בצורת נרות, דגמים מוקטנים ושאר קישוטים מיוחדים. באירועי חגיגיים באמת כמו חתונות מלכותיות, ישנן עוגות בנות מספר קומות. הצבע הלבן מסמל את הטוהר של הנישואין והסוכר את המתיקות. המאפיות נעזרות בציוד לקונדיטוריות כדי לייצר בצק משובח במיוחד.


קרנבל קינוחים
אופנת בתי הקפה בעיצומה. כיום אפשר להשיג מבחר גדול של שטרודלים לצד עוגיות שונות ומיוחדות מבלי להגיע עד לקונדיטוריה. למעשה, קונדיטורים עובדים בתוך בתי הקפה ומאפשרים טעם נפלא וזמינות בכול פינה. בכול תרבות ישנן קונדיטוריות אחרות ומתגאים בהן בעוגות מיוחדות. גרוזיה הביא לנו את עוגת הסברינה, שוודיה עוגות דבש, איטליה את הטרמיסו וכן הלאה. בכול מקום משתמשים בציוד לקונדיטוריות בצורה שונה ומייצרים טכניקות שונות לאפיית עוגות. ספרי בישול מלמדים כל אחד איך לאפות עוגיות וקינוחים לכל מטרה.


סוגי מגדנאות:
• עוגה בחושה – מערבלים את כל הרכיבים של העוגה יחד, בבלנדר או בכף. קונדיטוריות משתמשות בציוד לקונדיטוריות כדי להכין מספר רב של עוגות. בתחילה מערבבים את הסוכר והשמן ביחד, כדי ליצור את המרקם הנכון. בהמשך מכניסים את השמרים והבצק יוצא פריך ונפלא.
• עוגת רולדה – לרוב אופים בעזרת ציוד לקונדיטוריות עקב השלבים הרבים שיש בהכנתה. יש לרדד את הבצק ולגלגל אותו עם מילואים כמו ריבה או שוקולד. חותכים את הבצק המגולגל כשהעוגה בטמפרטורה הנכונה. הקושי הוא בניצול נכון של גמישות הבצק.
• תופין - עוגה אוורירית מאוד שאת המרקם משיגים באמצעות הקצפה של הביצים באמצעות ציוד מיוחד. לאחר שאופים את העוגה, לא לשכוח להוסיף קצפת, ריבות או קרם שוקולד. מה שנשאר זה ליהנות מהטעם.


בזכות הקונדיטורים המודרניים והמגדנאות החדשה, ניתן ליצור מבחר ענקי של עוגות ועוגיות. בעשר שנים האחרונות, בתי קפה, מאפיות ומסעדות רבות נעזרות בציוד לקונדיטוריות כדי לפנק את הסועדים. 

אודות דני גלעד

דני גלעד

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר